ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με διπλή δράση στους Φούρνους ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με την παρουσίαση της παράστασης ‘Όλα ξεκίνησαν απ’ το φανάρι’ και συμμετοχή στη Γιορτή Μελιού».

                                                            

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ταξίδεψε στο νησί των Φούρνων για να συμμετάσχει για μία ακόμα χρονιά στη ‘12η Γιορτή Μελιού’ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φούρνων, το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023.

Δύο χορευτικές ομάδες του ΧΟΡ.Ο.Σ παρουσίασαν χορούς από τη Σάμο σε ένα μεγάλο πανηγύρι στην πλατεία των Φούρνων, με τη συμμετοχή της ορχήστρας των αδελφών Γιαμαίων, του Βασίλη Χατζηνικολάου και του Τάσου Τσερέ.

Για μια ακόμα χρονιά στο νησί των Φούρνων πραγματοποιήθηκε το αντάμωμα των χορευτικών ομάδων των τριών νησιών του νομού μας, με τη συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, του Λυκείου Ελληνίδων Ικαρίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φούρνων.

Η αποστολή στους Φούρνους αποτελούμενη από 58 μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ γλέντησε μέχρι πρωίας στο υπέροχο αυτό πανηγύρι, ενώ απόλαυσε τη φιλοξενία του Συλλόγου Επαγγελματιών Φούρνων.

 

 

Την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 28/07 ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ παρουσίασε στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Φούρνων τη θερινή εκδοχή της πετυχημένης παράστασης με τον τίτλο «Όλα ξεκίνησαν απ΄ το φανάρι», με την υποστήριξη του Συλλόγου Επαγγελματιών Φούρνων και υπό την αιγίδα του Δήμου Φούρνων.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Φούρνων απόλαυσαν τη μεγάλη αυτή παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. η οποία σμιλεύτηκε πάνω στις επιρροές της Μικράς Ασίας στον Ελληνισμό, από το 1930 έως το 1950, μέσα από μια πρωτότυπη, σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, στην οποία η τεχνολογία υπηρετεί την παράδοση, αναδεικνύοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο το φως.

 

 

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη τεχνική υποστήριξη από τους Βαγγέλη και Γιώργο Βουργάνα και τη Μαρία Αξιώτη, στους οποίους ανήκει ένα μεγάλο μέρος αυτής της φαντασμαγορικής επιτυχίας.

 

Βέβαια θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους χορευτές μας και τον χοροδιδάσκαλο μας Μάκη Ευαγγέλου που έδωσαν για μια ακόμα φορά τον καλύτερο τους εαυτό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί θερμά το Δήμο Φούρνων, τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καρύδη και την Υπεύθυνη Πολιτιστικών του Δήμου Φούρνων κα Πάτρα Μαρκάκη, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Φούρνων για την πολύτιμη υποστήριξη τους.

 

 

Ευχαριστεί επίσης τους κυρίους Δημήτρη Μαρκάκη και Δήμο Κοτταρά, καθώς και τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων που πάντα βοηθούν την αποστολή του Ομίλου μας στο γειτονικό νησί.

 

 

Θερμά ευχαριστεί το Πρακτορείο Εισιτηρίων ‘Fournoi Travel’ και τον κ. Χρήστο Γλαρό, καθώς και τη ναυτιλιακή  εταιρεία ‘Dodekanisos Seaways’ για τη συνεργασία τους.

 

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ βρίσκεται πάντα κοντά στα νησιά του Νομού Σάμου, προσφέροντας ποιοτικό πολιτιστικό έργο.

 

 

 

 

 

 

Εκ του Δ.Σ.

 

 

 

 

 

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ