Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ‘2η Συνάντηση Χορευτικών Ομίλων στη Σάμο’ και η μουσικοχορευτική παράσταση «Στου Χορού τα βήματα – Ένα καράβι από τη Χιο στη Σάμο πήγε κι άραξε», το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2017, στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη στην πόλη της Σάμου.

 

Στην παράσταση παρουσιάστηκαν χοροί από τη Λήμνο από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, χοροί της Χίου από τη φιλοξενούμενη Ομάδα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Χίου, Σαμιώτικοι χοροί από την Ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου και χοροί της Μακεδονίας και της Σάμου από δύο ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας – Ποτοκακίου ‘Η ΕΙΡΗΝΗ’.

 

Την επιμέλεια των χορών για την ομάδα της Χίου είχε ο κ. Γεώργιος Ζηρριάς, ενώ την επιμέλεια της παράστασης και τον συντονισμό όλων των ομάδων της Σάμου έκανε ο χοροδιδάσκαλος και εκπαιδευτικός κ. Μάκης Ευαγγέλου.

 

Την παράσταση παρουσίασε η εκπαιδευτικός κα Αγγελική Λεβισιανού, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης τιμητικές πλακέτες και ανθοδέσμες απονεμήθηκαν τόσο στις χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν όσο και στους δύο χοροδιδασκάλους.

 

Επίσης απονομές πραγματοποιήθηκαν από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας προς το φιλοξενούμενο Χιώτικο χορευτικό και τη Σαμιώτικη χορευτική ομάδα των Αστυνομικών, ενώ ο κ. Αβραμίδης απονέμει τιμητικό λάβαρο της Ένωσης Αστυνομικών στον κ. Ευαγγέλου.

 

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου απεύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αμυρσώνης, ενώ καλωσόρισε τον κόσμο σε αυτή την όμορφη εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νικόλαος Κατρακάζος, ο Αντιδήμαρχοι Σάμου κύριοι Παπαγεωργίου και Σεβαστάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σαμίων κ. Βογιατζής, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Μαυρατζώτης, ο πρώην Δήμαρχος Σάμου κ. Φίλιππας Πετρούσκας καθώς και άλλα πολλά πολιτικά πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Η φιλοξενούμενη χορευτική ομάδα από τη Χίο τις μέρες που έμεινε στη Σάμο είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα του νησιού μας, τα όμορφα χωριά και τις παραλίες μας, καθώς και την πόλη της Σάμου στην οποία κατά την επίσκεψη της στο Δημαρχείο έλαβε αναμνηστικά δώρα από τον Αντιδήμαρχο Σάμου κ. Παπαγεωργίου.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συγχαίρει όλους τους χορευτές και τους χοροδιδασκάλους τους για την άψογη απόδοση των χορών. Ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, και ιδιαίτερα την Ειδική Γραμματέα του Δημάρχου Σάμου κα Μαρία Παπαδάμ για την πολύτιμη βοήθεια της και το Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο που στήριξε την εκδήλωση, τον κύριο Τάσο Φουντουλάκο και τη Dynamiki Production για τη δημιουργία αφίσας και τη βοήθεια στην επιμέλεια της εκδήλωσης, τον κύριο Γεώργιο Κωνσταντινίδη (Sound Colors) για την επιμέλεια σε ήχο και φως, τον Δημοσιογράφο κ. Αλέξη Κομνηνό για την τεχνική υποστήριξη και τις υπέροχες φωτογραφίες, τη Σαμιακή Τηλεόραση  για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης, τον κ. Γιώργο Αβραμίδη για τα βίντεο και τις φωτογραφίες, την Ομάδα Διάσωσης που παρευρίσκονταν εθελοντικά στον χώρο της εκδήλωσης, τον κ. Τίτο Φραντζή και την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου για τη ξενάγηση των χορευτών από τη Χίο στου Μουσείο Οίνου, τους ξενοδόχους του Ηραίου για την άψογη φιλοξενία των χορευτών από τη Χίο και τον πατέρα Βησσαρίων από την Μονή του Τιμίου Σταυρού για την άγια ξενάγηση στο μοναστήρι.

 

Επίσης ευχαριστεί την κυρία Ειρήνη Τσιλίρη και τον κύριο Δημήτρη Βουργάνα για τη σημαντική βοήθεια τους κατά τα κεφαλοδεσίματα και το ντύσιμο των χορευτών με τις παραδοσιακές ενδυμασίες, την κα Πελαγία Οικονομίδη για την αποστολή πιστών αντιγράφων των ενδυμασιών που φορούσαν οι χορευτές, τη Μεταφορική Πατλάκας, τις κυρίες Λίτσα Μαρκουλή, Στέλλα Σωτηράκη-Βαλεοντή και Έφη Λάζου για τις υπέροχες σαμιώτικες τηγανίτες που έφτιαξαν και κέρασαν τους χορευτές μας, το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου Κυριών ‘Ομόνοια’ Παγώνδα, τη Γραμματέα του Ομίλου μας κα Κατερίνα Βακρά για τις πολύτιμες υπηρεσίες της και τέλος τον Αντιπρόεδρο και χοροδιδάσκαλο του Ομίλου μας κ. Μάκη Ευαγγέλου για τις προσπάθειες του ώστε να έχουμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα της διοργάνωσης.

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους θεατές που υπομονετικά παρακολούθησαν την εκδήλωση όρθιοι οι περισσότεροι, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται ο Όμιλος μας, αλλά και που τελικά δεν κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια μας. Αντιθέτως πολύ ευχάριστο για όλους ήταν το γεγονός ότι η πόλη της Σάμου για ένα βράδυ γέμισε ήχους, χρώματα και χαμόγελα από τη διοργάνωση αυτή.

 

Ο Όμιλος εύχεται σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και υπόσχεται να συνεχίζει τις προσπάθειες του για τη διάσωση, διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Εκ του Δ/Σ