Την Σάμο θα επισκεφτεί μαζί με Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων ο Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος   και Συντονιστής των ενεργειών για την αποκατάσταση των ζημιών από το φονικό σεισμό . Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή ” Στις 10 με τόνο” με τη δημοσιογράφο Βιολέτα Τριπόδη  ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στο νησί αλλά και στις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιούνται με όλους τους φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε εβδομαδιαία βάση.

“Μαζί με τους δήμους  έπρεπε να κάνουμε ένα πλάνο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ετοιμόρροπων κτιρίων . Με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας  προγραμματίσαμε μία διαδικασία 10 βημάτων την οποία χορηγήσαμε   στους δήμους. Στη συνέχεια έπρεπε να βρούμε τη χρηματοδότηση την οποία και εξασφαλίσαμε. Μιλάμε για χρηματοδότηση ύψους  1.450.000 σε αυτή τη φάση η οποία μόλις σήμερα το πρωί βγήκε στη Διαύγεια. Από αυτά οι 700.000 προορίζονται για τον Δήμο Αν. Σάμου και οι 750.000 για τον Δήμο Δυτικής. Η διαδικασία των κατεδαφίσεων χρειάζεται τεχνικές προδιαγραφές , παρακολούθηση, που θα πάνε τα μπάζα. Έχει γίνει μέσα από το Γενικό γραμματέα που θα πρέπει να διοχετευτούν και  μετά για να γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία αξιοποίηση αυτών. Και φυσικά έπρεπε να βρεθούν και τα χρήματα.   Στην συνέχεια αντιμετωπίσαμε  ένα ζήτημα που υπάρχει με την προστασία των εκκλησιών και τα κωδωνοστάσια, για να προστατευτούν και να μην έχουμε επιπτώσεις δευτερογενείς  με αρνητικό αποτέλεσμα οπότε και εκεί έχει στηθεί ένα ένα σχετικό project σε συνεργασία με τη Μητρόπολη και τους δήμους έχουνε κάνει μία συνεργασία και εμείς ερχόμαστε  να την χρηματοδοτήσουμε όπως συμφωνήσαμε στις τηλεδιάσκεψης. Και αυτές οι αποφάσεις βγήκαν στη Δίαυγεια . Για  τον Δήμο Δυτικής Σάμου είναι 340.000 και  για το Δήμο Ανατολικής 460.000 ευρώ” δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος.
Όσον αφορά στο θέμα της εφαρμογής της απόφασης για την τρίμηνη αναστολή των εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις του νησιού ο Γ.Γ μετέφερε το αίτημα στον αρμόδιο υπουργό και τόνισε ότι οι επιχειρηματίες δεν πρέπει  να ανησυχούν καθώς το μέτρο θα ισχύσει κανονικά με σχετική ΚΥΑ την επόμενη εβδομάδα ενώ για το θέμα της αναστολής των πληρωμών των φορολογικών υποχρεώσεων  δήλωσε  ότι πρόκειται για συστημική αλλαγή που απαιτεί χρόνο και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στοναρμόδιο έφορο.