Τις πύλες της στα παιδιά και τους νέους ανοίγει φέτος και στην πόλη του Καρλοβάσου η  Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας, προσκαλώντας όσους μαθητές – Δημοτικού (Ε’ & ΣΤ΄ τάξης), Γυμνασίου και Λυκείου – επιθυμούν να γίνουν μέλη της.

Με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ευσεβίου, η Ιερά Μητρόπολη Σάμου ξεκινά μία νέα προσπάθεια για τη δημιουργία της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας, συνεχίζοντας την ήδη επιτυχημένη συμμετοχή και την ενεργή παρουσία της στο χώρο της μουσικής  εκπαίδευσης  και στα τοπικά  μουσικά και εθιμικά  δρώμενα της Σάμου, με την Παιδική & Νεανική Χορωδία «ΕυΩΔΗα».

Σκοπός  της  είναι  η ανίχνευση, η αξιοποίηση και η προώθηση των παιδιών και των νέων που διαθέτουν κλίση και ιδιαίτερα χαρίσματα στη μουσική, στοχεύοντας να παρέχει χορωδιακή αγωγή και μουσική καλλιέργεια.

Η Χορωδία της Ι. Μ. Σάμου, πρόκειται να δώσει τον ιδιαίτερο τόνο της στις θρησκευτικές, εθνικές, κοινωνικές, φιλανθρωπικές καθώς και σε άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με τα μέλη της να απολαμβάνουν τις εβδομαδιαίες τους πρόβες και την ενασχόλησή τους με τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι, προβάλλοντας κάθε είδους ποιοτικής μουσικής στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Τα μαθήματα Χορωδιακού Τραγουδιού προσφέρονται δωρεάν.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη  15/11/2023 και θα πραγματοποιούνται  κάθε  Δευτέρα 15:30-17:00,  στην αίθουσα του νέου Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου «Αγάπη» στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου, (πρώην Βιβλιοπωλείο) της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου & Ικαρίας.

 

Πληροφορίες και εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-13:00, στο τηλέφωνο 2273087656.

email: imsamou.evodia@gmail.com