Λόγω έκτακτης ονομαστικής ψηφοφορίας στην Βουλή, δεν θα πραγματοποιηθεί  η επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη στη Σάμο. Για αυτό τον λόγο δεν θα γίνει η προγραμματισμένη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς στις 17.00 στο Δημαρχείο.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα εκπροσωπηθεί από την κα. Τριαντοπούλου Κρινιώ διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Τσιρώνη και τους εθνικούς συντονιστές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας κ. Τίκο Βασίλη και κα. Παπαδάκη Πέπη. Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κανονικά.

Το νέο πρόγραμμα του Δήμου έχει ως εξής:

  • 18.00: Μικροί Τροχονόμοι κόβουν «προειδοποιητικές κλήσεις» (ΣΕΟ- Τ.Τ. Σάμου). Εκκίνηση από το Δημαρχιακό Μέγαρο. Ανακοίνωση εγκατάστασης βιοκλιματικού στεγάστρου στο σταθμό ποδηλάτων του Δημαρχείου από την διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα Τριαντοπούλου Κρινιώ.
  • 18.30: Ποδηλατικός Αγώνας Χρονομέτρησης από 12 ετών και άνω, ανδρών και γυναικών. Εκκίνηση: Πλατεία Σοφούλη. Διαδρομή: Πλατεία –Λιμεναρχείο-Κόμβος Μαλαγαρίου- Άνω Κόμβος Μαλαγαρίου-αναστροφή και επιστροφή από τον παραλιακό με τερματισμό στην Πλατεία! (Ποδήλατα πόλης και ποδήλατα βουνού). Απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών.
  • 18.30 Vespa Club: Επίδειξη ασφαλούς οδήγησης και έκθεση Vespa επί της παραλιακής.
  • 19.15:Μαθαίνοντας για την τυφλότητα:  «Μπαίνω στη θέση σου και σε καταλαβαίνω περισσότερο». Στην γραμμή για τους τυφλούς στην παραλιακή.
  • 19.30 : Μουσική στην πλατεία  του Δημαρχιακού μεγάρου από την ορχήστρα του Μανώλη  Σάββα.
  • 20.00 «ΚΙΝΟΥΜΑΙ» Ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Βράβευση των επικεφαλής των ομάδων εθελοντών που συμμετείχαν στις Εβδομάδες Ευρωπαϊκής  κινητικότητας 2015/2016

  • Η δημοτική συγκοινωνία σε έκτακτα δρομολόγια σας ξεναγεί στην πόλη: Δρομολόγια στις 19.00 -21.00. Αφετηρία: Πλατεία Σοφούλη

 

Εκ του