Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξήγησε γιατί η χρήση μάσκας θα ξαναγίνει υποχρεωτική αφού τώρα που το μέτρο είναι προαιρετικό, δεν τη φοράει σχεδόν κανείς.

Για την επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους χώρους έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Θυμίζουμε ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα ανακοινωθεί το νέο «πακέτο» μέτρων από την κυβέρνηση.

Επίσης, την άποψη πως απαιτούνται περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να προστατευθούν αλλά και να εξωθηθούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού εξέφρασε ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».

Όχι στα ημίμετρα
«Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε τα μέτρα –δεν ξέρω ποια είναι (…) θα έπρεπε να είναι είναι επαρκώς περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους όχι για να τους τιμωρήσουν αλλά για να τους προστατεύσουν και να τους ωθήσουν να κάνουν το μόνο που είναι λογικό και μπορεί να αναχαιτίσει την επιδημία το οποίο είναι ο μαζικός αθρόος εμβολιασμός. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα», τόνισε χαρακτηριστικά o Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η χρήση μάσκας γίνεται ξανά υποχρεωτική διότι και τις δυο φορές που έγινε προαιρετική, ομόθυμα οι Έλληνες δεν εφάρμοσαν σωστά το μέτρο και δεν φορούσαν μάσκα πουθενά. Η μάσκα, πρόσθεσε, προστατεύει τους εμβολιασμένους και πολύ, πολύ περισσότερο τους ανεμβολίαστους που είναι και οι πιο ευπαθείς.