«Σήμερα θα φτάσουμε μέχρι τα 200 άτομα» σχετικά με τη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών προς τη νέα κλειστή/ ελεγχόμενη δομή στη Ζερβού επισήμανε ο κ. Μάνος Λογοθέτης, Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» στους 99,8 fm.

Ξεκίνησε κανονικά στις 09:00 πμ  η μεταφορά των απομεινάντων αιτούντων άσυλο στο νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.), που εγκαινιάστηκε το Σάββατο (18/09) στη θέση Ζερβού. Παρουσιάζεται μια καθυστέρηση η οποία, όμως, δεν εμποδίζει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. «Απλώς πάμε πιο αργά. Τώρα έφυγε το δεύτερο πούλμαν με 25 άτομα. Περιμένουμε το τρίτο λεωφορείο. Δέκα ασυνόδευτα παιδιά απομακρύνθηκαν εχθές στη νέα δομή» δήλωσε ο κ. Λογοθέτης.

Επίσης, ο κ. Λογοθέτης ανέφερε ότι οι διαμένοντες της νέας δομής θα χρησιμοποιούν τα υπεραστικά λεωφορεία για την μετακίνησης τους προς το Βαθύ με χρονικό όριο εξόδου  08:00-20:00. «Θα υπάρχει υπεραστική συγκοινωνία στο Βαθύ με κόμιστρο» διευκρίνισε.

Με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή το βράδυ στο ΚΥΤ του Βαθέως, ο κ. Λογοθέτης ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμβούν παρόμοια περαστικά στη δομή της Ζερβού.  «Στο καινούργιο κέντρο η πιθανότητα φωτιάς είναι μικρή. Στις συνθήκες τις καινούργιες η παραβατικότητα δεν δύναται να ανθίσει. Έχει εκλείψει αυτό»

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο διαβεβαίωσε τους δημότες ότι  θα ξεκινήσει άμεσα ο καθαρισμός του χώρου του παλιού ΚΥΤ με σκοπό την επιστροφή των κτημάτων υπό κατάληψη στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. «Θα εκκενώσουμε τις ιδιόκτητους χώρους. Είμαστε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό και την Αστυνομία για να επιστραφεί η γη των κατοίκων που είχε καταπατηθεί».

Παρακολουθείστε το σχετικό ρεπορτάζ στη Σαμιακή Τηλεόραση (ΣΑ.Τ.)