ΠΗΓΗ:  ΣΑΜΙΑΚΟ ΒΗΜΑ

Με αφορμή και τη σημερινή κινητοποίηση-διαμαρτυρία των Αιγαιοπελαγιτών, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ο συμπατριώτης μας, τ. διευθυντής Ασφαλίσεων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Hellenic Seaways, έχει κινητοποιηθεί, προς πάσα κατεύθυνση με τις υψηλές γνωριμίες του ώστε να γνωστοποιηθεί το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού που πλήττει τη Σάμο και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ζωή των κατοίκων τους ενώ απειλεί τον τουρισμό, κύρια πηγή εσόδων της οικονομίας τους. Πρόσφατα, το περιοδικό «Εφοπλιστής», στο νέο τεύχος Φεβρουαρίου, δημοσίευσε ως γράμμα του μήνα την επιστολή του κ. Νιώτη που θα βρείτε παρακάτω.

Ταυτόχρονα, ο κ. Νιώτης, που ειρήσθω εν παρόδω συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά το έργο των σαμιακών συλλόγων και της Αδελφότητας Σαμίων των Αθηνών, έχει στείλει επιστολή στην αγγλική και γαλλική γλώσσα, σε ανθρώπους του χώρου της ναυτιλίας, πολιτικούς και άλλους ώστε να υπάρξει περαιτέρω πίεση για την επίλυση του θέματος.

Η επιστολή Νιώτη αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί φίλοι,

Όλοι παρακολουθείτε το καθημερινό πρόβλημα των νησιών του Αιγαίου. Σας μεταφέρω και την δική μου αγωνία όσο αφορά την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Σάμο και την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι του Βαθέος. Με τις αθρόες ροές οι αριθμοί έχουν διαμορφωθεί σε 8.000 οι μετανάστες-πρόσφυγες, 6.000 εμείς.

Η πολιτεία περί άλλων τυρβάζει.

Αμέτρητες οι υποσχέσεις αναρίθμητες οι επισκέψεις με δηλώσεις καρμπόν, και το πρόβλημα διογκούται.

O δήμος ανατολικής Σάμου (Λιμήν Βαθέος) ανακοινώνει και εμείς προσυπογράφουμε. Δεν αποδέχεται και απορρίπτει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης όπως αυτός ανακοινώθηκε.

Βασικός στόχος ο άμεσος απεγκλωβισμός των νησιών μας από πρόσφυγες και μετανάστες και μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές χώρες.

Δημιουργία μόνο μικρής δομής / άμεσο κλείσιμο του υπάρχοντος hot spot που δυσφημεί το νησί μας και τον πολιτισμό.

Ενίσχυση με πόρους του δήμου, του γενικού νοσοκομείου των λιμενικών και αστυνομικών αρχών ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Στεκόμαστε δίπλα στις δημαρχιακές & περιφερειακές αρχές του νησιού μας καθώς και στα σώματα ασφαλείας στον αγώνα που καταβάλλουν.

Φιλικά,

Μανόλης Νιώτης