Ανακοινώθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών της Περιφέρειας για δημιουργία και λειτουργία υποδομής παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στους βασικούς κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς».

Με έκπληξη βλέπουμε ότι απουσιάζει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου. Δεν μπήκε καθόλου στον κόπο να υποβάλλει πρόταση, όταν σήμερα όλοι οι Δήμοι της χώρας μετασχηματίζονται σε «έξυπνους» παρέχοντας ολοκληρωμένες εφαρμογές ψηφιακής διακυβέρνησης στη διοίκηση, στους πολίτες και τους επισκέπτες τους.

Όπως απουσίαζε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και από την ημερίδα «Θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην πορεία για την Ενεργειακή Μετάβαση, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» που διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου και του Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Τέτοιου είδους απουσίες θα αφήσουν το Δήμο και το νησί μας πίσω και θα χάσουμε το στοίχημα και για την «ψηφιακή μετάβαση» και για την «πράσινη μετάβαση».

Ως Δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ» έχουμε προγραμματικά διακηρύξει και θα αγωνιστούμε για να γίνει η Σάμος: «το έξυπνο νησί, το πράσινο νησί, το νησί του Πυθαγόρα».