Τους πολυάριθμους επισκέπτες του από όλη τη Σάμο  μάγεψε το χωριό των Ξωτικών που   δημιούργησαν με πολύ μεράκι τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ»  στο  Πυθαγόρειο της Σάμου.

Πρόκειται για ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο χώρο στην Πλατεία Ειρήνης  που δημιουργήθηκε για άλλη μια χρονιά, την 4η κατά σειρά με  περισσότερες όμως δράσεις κυρίως για παιδιά. Σύμφωνα με την πρόεδρο αλλά και τον Γραμματέα του Συλλόγου, Σούλα Κωτίτσα και Ανδρέα Αξιώτη αντίστοιχα, φέτος η διάθεση για προσφορά ήταν μεγάλη και έτσι υπήρξε  ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ενώ δεσμεύονται ότι του χρόνου θα υπάρχουν ακόμη περισσότερα για να δει ο επισκέπτης  με απώτερο σκοπό το χωριό  των Ξωτικών να καθιερωθεί ως θεσμός.

Από την στιγμή που ο επισκέπτης φτάνει στην είσοδο του χωριού η διάθεση αλλάζει και  αντιλαμβάνεται ότι θα ζήσει μαγικές στιγμές στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Αρχικά τον κόσμο  υποδέχονται  δύο χειροποίητοι Χριστουγεννιάτικοι Καρυοθραύστες  ενώ λίγο πιο πέρα ο Άγιος Βασίλης συγκεντρώνει τα γράμματα των παιδιών που τα ίδια έχουν γράψει στο σπιτάκι του. Σε άλλη γωνιά του χωριού τα παιδιά δημιουργούν παιχνίδια ενώ μέλη του συλλόγου έχουν αναλάβει να ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικες φιγούρες στα χαρούμενα πρόσωπά τους.  Όπως σε όλα τα χωριά υπάρχει το ζαχαροπλαστείο που μικροί δημιουργοί, ζαχαροπλάστες φτιάχνουν γλυκίσματα από σοκολάτα και τρούφα. Δε λείπουν βέβαια  τα κεράσματα όπως το  ζεστό σαμιώτικο κρασί και τα γλυκά των Χριστουγέννων όπως τα χειροποίητα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.

Και βέβαια Χριστούγεννα χωρίς χιόνι δεν γίνεται για αυτό οι διοργανωτές φρόντισαν να υπάρχει χιόνι και ατμόσφαιρα γιορτινή με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την Κυριακή 11-12 το χωριό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ανέβαλλε τις εκδηλώσεις του ενώ  περιμένει και πάλι τα παιδιά να το επισκεφτούν  το Σαββατοκύριακο  17 και 18 Δεκεμβρίου ενώ στον κεντρικό δρόμο του Πυθαγορείου στις 26 του μήνα  θα πραγματοποιηθεί street party  για τους νέους με πολλές εκπλήξεις.