Η βραδιά είχε όλα εκείνα τα στοιχεία για να γίνει μαγική. ΄Ενα φεγγάρι ελλειπτικό στην αρχή, ολόγιομο στη συνέχεια, έναν χώρο υποβλητικό όπου φυλάσσεται η ιστορία μας και ένα μουσικό σχήμα που έδωσε μουσικό ηχόχρωμα στην νύχτα της 7ης Αυγούστου, στον προαύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σάμου.

Βραδιά πανσελήνου, ανοιχτοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι ως τα μεσάνυχτα, έτσι και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πρωτεύουσας, που υποδέχτηκε τους δεκάδες φίλους της ιστορίας και του πολιτισμού για μια επίσκεη και στη συνέχεια για μια μουσική απόλαυση από τους SAMAN, το νεοπαγές μουσικό σύνολο, που μελετά, προβάρει και εκτελεί μουσικές και τραγούδια από την καθ΄ ημάς Ανατολή,παραδοσιακά,Σμυρνέϊκα, ρεμπέτικα, με αυθεντικά όργανα και ήχους και με δύο καταπληκτικές φωνές τον Παναγιώτη Παναγάκη και την Φώτω Βακίρη.

Κλίμα ανατολής, κατάνυξη και εμβάπτιση στην πανάρχαια κολυμβήθρα της παραδοσιακής μουσικής, απόλαυση για ρομαντικούς και λάτρεις της λαγγεμένης Ανατολής. ΄Ολοι ένα γύρω κάτω καθισμένοι, μεγάλοι, νέοι και παιδιά σαν σε μια μυσταγωγία, με την πανσέληνο να μειδιά ικανοποιημένη από ψηλά.