ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκτός από την παντελή απουσία γιατρών βασικών  ειδικοτήτων, την ατελέσφορη κάλυψη πολλών κλινικών  των Νοσοκομείων  Σάμου και Ικαρίας και των αντίστοιχων Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών τους ιατρείων  με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και την απουσία σύγχρονου και πλήρους τεχνολογικού εξοπλισμού,Μέγα εξακολουθεί να είναι και το θέμα έλλειψης φαρμάκων στην αγορά

Φάρμακα για σοβαρές παθήσεις όλων των ηλικιών,  όπως αντιβιοτικά, εισπνεόμενα για νοσήματα του αναπνευστικού (άσθμα κ. λ. π), ενέσιμα και από του στόματος σκευάσματα για τον σακχαρώδη διαβήτη, αντικαρκινικοί παράγοντες   κ. λ .π. απουσιάζουν από την αγορά  σε μόνιμη βάση.

Γιατροί, φαρμακοποιοί και ασθενείς τα αναζητούν εναγώνια από φαρμακαποθήκη σε φαρμακαποθήκη και από Φαρμακείο σε Φαρμακείο ανά την Ελλάδα.

Και το Υπουργείο Υγείας τι κάνει;

Σε καμμιά περίπτωση τα δέοντα όπως  ο πλήρης, συνεχής  και αποτελεσματικός έλεγχος  της φαρμακευτικής αλυσίδας,  με στόχο  την προάσπιση της Υγείας των ανθρώπων και όχι τη στήριξη της κερδοφορίας των Εταιρειών,  που τα διαθέτουν ανεξέλεγκτα και τα εξάγουν  υπερτιμημένα στο Εξωτερικό..

Αυτή η Ελλάδα σε κάθε βήμα μας πληγώνει .

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Υποψήφιος Βουλευτής Νομού  Σάμου με τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.