Το μεγάλο Νοέμβρη του ‘ 73  οι Νέοι της πατρίδας μας  έδωσαν  τη μάχη τους και κέρδισαν τους ξενόδουλους  στρατοκράτες ακηδεμόνευτοι  κι ελεύθεροι..

Κι εμείς τι πράξαμε στο διάβα των ετών που πέρασαν, κατά τη λεγόμενη μεταπολίτευση;

Δεν ασφαλίσαμε όσο και όπως έπρεπε  αλλά ξοδέψαμε αφειδώλευτα κι αλόγιστα τους ουρανούς και τα  όνειρα τους αφήνοντας χώρο στην αντίδραση να σηκώσει κεφάλι..

Και να  αδιόρατα ξανά τα τανκς μες στη βουλή και μες  στα σπίτια μας, στις δημοσιές μας  και στις πλατείες, στις εκκλησιές  και στα σχολεία μας, εξωνημένα ερτζιανά και αδίσταχτα  φωτοκύματα…

Δύσκολη η  Ζωή μας και ασάλευτη ως ότου η Νεολαία ν’ αντρειωθεί,  ν’ ανοίξει πάλι  τους μεγάλους  δρόμους που κλείσαμε χωρίς αιδώ κι ασφυκτικά  ερίζοντας υστερόβουλα για ετερόκλητα πρωτοτόκια..

Ανύσταχτος ο μόχθος για  Ψωμί, για την  παιδεία και την ελευθερία,  για τη κοινωνική δικαιοσύνη και τη  Δημοκρατία,  για την απόλυτη κυριαρχία του Λαού, για  εθνική ανεξαρτησία και ειρήνη,  πάντα ο  ίδιος κι απαράλλαχτος, εδώ , στην Παλαιστίνη κι όπου γης, πάλη σκληρή και ανειρήνευτη  με τους  εμπόρους των Λαών και με τους μακελάρηδες του Κόσμου.

Οι  αγώνες περιμένουν, Χρέος τιμής  βαρύ των ζωντανών  για τους νεκρούς και τους αγέννητους της Οικουμένης..

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Γιατρός, πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου (2003-2010)

 Περιφερειακός Σύμβουλος

(ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)