Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις  ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα της έναρξης του προεκλογικού αγώνα, πενήντα πέντε ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, προσδίδοντας χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών.

 

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Μιχάλης Αγγελόπουλος στην ομιλία του, στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, επεσήμανε την ανάγκη ασφαλείας που πρέπει να διέπει τις ζωές των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών.

 

“Με την ψήφο σας θα εργαστώ για το μείζον αγαθό της ασφάλειας των πολιτών με όποιον τρόπο εκφράζεται αυτή. Για την ασφάλεια στην Ευρώπη, στα εξωτερικά σύνορά της, στα νησιά μας, στην τεχνητή νοημοσύνη και τις συναλλαγές,  για την οικονομική, ενεργειακή και εργασιακή ασφάλεια” κατέληξε ο κ. Αγγελόπουλος.

 

“Να γίνουν οι τοπικές κοινωνίες συνδιαμορφωτές των αποφάσεων στην Ευρωβουλή”

 

“Ως αυτοδιοικητικός, πρώην Δήμαρχος Σάμου & Περιφερειάρχης και σήμερα επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α της Κ.Ε.Δ.Ε γνωρίζω καλά τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών και πως αυτές δρομολογούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, τόνισε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος.

 

“Να κηρυχθεί η 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης – Ημέρα Δημοκρατίας”

 

Πρότεινε να κηρυχθεί η 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης ως Ημέρα Δημοκρατίας, αφύπνισης και συμμετοχής των πολιτών, αλλά και μνήμης για τα επιτεύγματα της Ευρώπης και να καθιερωθεί ως πανευρωπαϊκή δημόσια αργία.

 

“Να ψηφίσουμε θετικά για τη Δημοκρατία και την Ευρώπη”

 

“Οι κρίσιμες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αποτελούν μια πρόκληση για την Ελλάδα, που πρέπει να προχωρήσει μπροστά και σταθερά για να διασφαλίσει όσα πετύχαμε τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό καλούμαστε να ψηφίσουμε θετικά για την παράταξη μας, για την πατρίδα μας, για τη χώρα μας, για τη Δημοκρατία και την Ευρώπη” , κατέληξε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος.

 

Κ. Μητσοτάκης: Κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας

 

Το διακύβευμα των εκλογών προσδιόρισε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση για την παρουσίαση των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών της Ν.Δ. λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εγώ θα σηκώσω το γάντι και θα πω στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές γιατί το τι συμβαίνει σε μία εθνική κάλπη έχει τελικά αντανακλάσεις στους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς.

Αυτές οι εκλογές είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν τις εκλογές του 2027», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.