«Ο Πρωθυπουργός δεν έρχεται για να πει ότι καθαρίστηκε ο χώρος» ανέφερε ο κ. Μάνος Λογοθέτης, Γενικός Γραμματέας Αιτούντων Άσυλο, ερωτώμενος για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στους 99,8 fm.

Ο  κ. Λογοθέτης διαβεβαίωσε ότι ο καθαρισμός του πρώην Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης  στο Βαθύ συνεχίζεται κανονικά με την συνδρομή του Ελληνικού Στρατού. «Δεν έχει συμβεί κάτι. Σήμερα γίνονται. Υπήρξε Σαββατοκύριακο. Είναι εκεί ο στρατός και δύο μηχανήματα εκτός για να αποκαθηλωθούν οι σκηνές. Προχωράει η μυοκτονία. Τις προηγούμενες ημέρες ήταν η άσκηση «Παρμενίων 21». Είχε επιβαρυμένο πρόγραμμα ο στρατός. Γι’ αυτό το λόγο δεν ήταν τα μηχανήματα του στρατού εκεί».

Ακόμα, αναφέρθηκε στο περιστατικό καταστροφής οικίσκου στην Κ.Ε.Δ.Σ. χαρακτηρίζοντας ψευδή την είδηση. «Οι οικίσκοι διαθέτουν ηλεκτρικά μάτια. Πολλοί δεν έχουν απορροφητήρα, έχουν ανεμιστήρα. Τηγάνισε κάποιος χωρίς να τον ανοίξει. Χτύπησε ο συναγερμός της πυρανίχνευσης και πλημμύρισε νερά».

Ο Γενικός Γραμματέας Αιτούντων Άσυλο δήλωσε, επίσης, ότι «υπάρχουν δρομολόγια του ΚΤΕΛ που περνάν ανά μία ώρα και εξυπηρετούν τους διαμένοντες και  τους εργαζομένους. Ο χρονικός περιορισμός υπάρχει στις δομές για να μην υπάρχει πολύς κόσμος έξω. Στη Μυτιλήνη έχουμε ποσοτικό περιορισμό. Μπορούν να βγαίνουν μόνο 700. Άρα προκαλούμε τους ανθρώπους να γυρνάνε για να βγαίνουν άλλοι».

Τέλος, επισήμανε τον ακριβή αριθμό των αιτούντων  άσυλο που μεταφέρθηκαν στη νέα δομή επιβεβαιώνοντας ότι μια ομάδα ανθρώπων δεν δέχτηκε τη μεταφορά τους στη Ζερβού. «292 μεταφέρθηκαν. Οι υπόλοιποι θα έρθουν σιγά σιγά. Μένουν σε σκηνές ή σε διαμερίσματα που ενοικιάζουν ΜΚΟ».