Για  2η  συνεχόμενη  χρονιά  ο  Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΣΑΜΟΥ  σε συνεργασία με   τον  ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ   ΣΥΛΛΟΓΟ και την  οικονομική  στήριξη του ΔΟΠΠΟΝΑΣ , διοργάνωσε τους   ΛΑΙΚΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΔΡΟΜΟΥ  στη  μνήμη  του  ΓΡΗΓΟΡΗ  ΤΣΙΚΡΙΤΕΑ με συμμετοχή  που υπήρξε αθρόα και σημαντικά μεγαλύτερη φέτος. Ήταν  αγώνες μνήμης και αλληλεγγύης, μνήμης για τον αδικοχαμένο γυμναστή και εργάτη του Σαμιακού αθλητισμού Γρηγόρη Τσικριτέα  και αλληλεγγύης γιατί τα  έσοδα  που θα προκύψουν  από  την  συμβολή   των  συμμετεχόντων   θα δοθούν  στην νεαρή Σαμιώτισα  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ     που  δίνει μάχη ζωής για δέκα και πλέον χρόνια,αντιμετωπίζει με   σθένος   τα  πολλά προβλήματα  υγείας και ήδη βρίσκεται σε μια καλή πορεία αποκατάστασης.

Το  πρόγραμμα  των  αγώνων   περιελάμβανε :

Αγώνα 600μ.  για  αγόρια και  κορίτσια α- γ δημοτικού

Αγώνα 1000μ.  για  αγόρια  και  κορίτσια  δ-στ  Δημοτικού  και   4500μ.  και  8500μ   για  τους  μεγαλύτερους αθλητές. Πριν την εκκίνηση δόθηκε ο όρκος των αθλητών, που διάβασε η κόρη του Γρ.Τσικριτέα Βασιλική, φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Στις  10.30  δόθηκε  η  εκκίνηση  των  4500 και  8500μ   ταυτόχρονα και σε  λίγα  λεπτά  οι εκκινήσεις  των  παιδιών.Το πρόγραμμα  είχε συνεχή ροή  από  κάποιο  σημείο και  μετά και  στον  τερματισμό έρχονταν αθλητές από δύο κατευθύνσεις χωρίς να προκύψει το παραμικρό πρόβλημα. Στη συνέχεια οι δύο διοργανωτές σύλλογοι ευχαρίστησαν   για  την  συμβολή  τους όλους όσους συμμετείχαν στους αγώνες, αλλά και τους πολλούς συμπολίτες  που  κατέθεσαν τον οβολό τους  χωρίς  να μετάσχουν  σε αγώνα, για  την ενίσχυση της Αναστασίας Τριανταφύλλου. Ευχαρίστησαν επίσης τον  ΔΟΠΠΟΝΑΣ  και την πρόεδρό του κα ΄Αννη Ανδρεάδη, που  πάντα  ενισχύει  τέτοιες  προσπάθειες, την  Αστυνομία  και  το Λιμεναρχείο για την αστυνόμευση των αγωνιστικών διαδρομών, το  Λιμενικό Ταμείο για την βοήθειά του, την  ομάδα  Διάσωσης για  παροχή υπηρεσιών, τα Μέσα Ενημέρωσης για την υποστήριξή τους και ιδιαιτέρως  τη Ξενοδοχειακή  και «Τουριστική Αιγαίου  HOTEL  DORYSSA SEASIDE  RESORT»   για την ευγενική  χορηγία  1000  euro  γι αυτό το σκοπό.

Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές σε όλες τις κατηγορίες αθλητών όλων των ηλικιών και ανανεώθηκε το ραντεβού για του χρόνου.