Την έντονη  διαμαρτυρία τους  εξέφρασαν  για άλλη μια φορά οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Χώρας οι οποίοι  κάνουν λόγο για αδιακαιολόγητη καθυστέρηση  τόσο στην  προμήθεια των οικίσκων που θα τοποθετηθούν  στη Χώρα  όσο και στην κατασκευή των υποδομών για την εγκατάσταση τους.

Επτά μήνες μετά δηλώνουν ότι οι τρεις πρώτες, τάξεις του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου φιλοξενούνται σε κοντέινερ στο χώρο του σχολείου ενώ οι τρεις τελευταίες τάξεις φιλοξενούνται στο Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών  κάνοντας μάθημα από τις 12.30 ως τις 4 το απόγευμα. Πολλοί γονείς έχουν ξεκινήσει  την εποχική τους εργασία στον επισιτισμό η τα τουριστικά επαγγέλματα  και  αναγκάζονται να αφήνουν μόνα τους παιδιά 8 και 9 ετών στο σπίτι έως ότου να πάνε στο μάθημα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λευτέρης Μάρκου,  φανερά εξοργισμένος αναφέρθηκε στην συνομιλία με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής οι οποίοι του μετέφεραν ότι από άλλες περιοχές με φυσικές καταστροφές  καλούν στην Σάμο για να ενημερωθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση πως κατάφεραν  να ξεπεράσουν «γρήγορα» τη γραφειοκρατία και να ετοιμάσουν τις υποδομές για τους μαθητές του Δήμου.

« Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που τα παιδιά μας θα μπουν σε αίθουσες στη Χώρα μετά από 7 μήνες» τόνισε με έμφαση ο κ. Μάρκου ενώ την ίδια αγανάκτηση εκφράζουν και άλλοι γονείς που το μεσημέρι της Δευτέρας μετά τη λήξη των μαθημάτων στις 4 το απόγευμα  συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο Στρατόπεδο της Χώρας όπου θα τοποθετηθούν τα κοντέινερ και θα στεγαστεί προσωρινά το Δημοτικό Σχολείο.

Ο ανάδοχος εργολάβος έχει  αναλάβει  από τη Μ.Τρίτη και προχωρά το έργο ενώ προφορικά είχε δοθεί η υπόσχεση ότι σήμερα Δευτέρα θα ήταν όλα έτοιμα   για να ξεκινήσουν τα παιδιά μάθημα τις πρωινές ώρες. Ωστόσο ζητήθηκε ξανά μία εβδομάδα παράταση από τους γονείς  οι οποίοι δείχνουν να μην έχουν ανεξάντλητα αποθέματα υπομονής.

Η ολοκλήρωση του «προσωρινού Σχολείου»  δε θα γίνει  στο 100% αλλά προσωρινά ώστε μετά τη λήξη της  σχολικής χρονιάς να τοποθετηθεί   ο  ειδικός τάπητας  και να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες εργασίες  που θα εξασφαλίζουν  την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα ξεκίνησαν τα πρωινά μαθήματα  οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου μετά την τοποθέτηση όλων των κοντέινερ στον αύλειο χώρο του Σχολείου.

Tέλος  από τα 42 παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Παγώνδα  τα 30 δεν πήγαν  τη Δευτέρα στο σχολείο καθώς οι γονείς από την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων δεν στέλνουν τα παιδιά τους καθώς θεωρούν ότι κινδυνεύουν  διανύοντας 400 μέτρα με τα πόδια  σε δρόμο που έχει αρκετά ετοιμόρροπα κτίρια. Ζητούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου έγγραφες διαβεβαιώσεις ενώ έχουν πραγματοποιήσει εδώ και δέκα ημέρες παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και  στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ζητώντας ως το τέλος της σχολικής χρονιάς  οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου να κάνουν τηλεκπαίδευση . Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί καμία λύση με αποτέλεσμα οι μαθητές του σχολείου να απέχουν από τα μαθήματα τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΕΡΤNEWS