Για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες και ενώ οι εξελίξεις τρέχουν, η πλειοψηφία και ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου  αρνείται να συγκαλέσει λαϊκή συνέλευση, όπως και πάλι πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Στου Ζερβού, όλες οι άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, συντάχθηκαν με τη δημοτική αρχή και εγκατέλειψαν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Το υπουργείο και ο εργολάβος, ήρθαν στη Σάμο και ετοιμάζονται να βάλουν μπροστά την περίφραξη των 216 στρεμμάτων που έχουν επιταχθεί.

Συνεχίζεται η μεταφορά κοντέϊνερς για τη φυλακή που ετοιμάζουν στη περιοχή.

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο!!!.

Είναι η ώρα να συζητήσουμε, να πάρουμε αποφάσεις και να συνεχίσουμε χωρίς καθυστέρηση τις κινητοποιήσεις.

 

  • Κανένα χοτ σποτ, ούτε στου Ζερβού- ούτε πουθενά.
  • Να κλείσει αμέσως η αθλιότητα του Βαθιού και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες που επιθυμούν.
  • Όσοι έρχονται στο εξής, να καταγράφονται στο λιμάνι την ώρα που φθάνουν και να μεταφέρονται στην ενδοχώρα και από κει στις χώρες προορισμού τους.
  • Ούτε σκέψη για ξερονήσια. Είναι η αποθέωση της απανθρωπιάς και εθνικά επικίνδυνο.
  • Να εγκατασταθούν υπηρεσίες της Ε.Ε και του ΟΗΕ μέσα στη Τουρκία, εκεί να καταγράφουν τους πρόσφυγες και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στις χώρες που δηλώνουν ότι θέλουν να πάνε.
  • Να απομονωθούν ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και το μίσος. Εχθροί μας δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Εχθροί όλων μας είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε που στήνουν «σφαγεία», ξεριζώνουν λαούς και τους εγκλωβίζουν στα νησιά και στην Ελλάδα.

 

Μυτιληνιοί Σάμου 7-3-2020