Οι δήθεν μειώσεις της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αποδεικνύονται μια συμπαιγνία απροκάλυπτης κοροϊδίας από την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές.  Πρόκειται για περιορισμένες εκπτώσεις, για περιορισμένες κατηγορίες επιβατών και για περιορισμένες ημέρες και δρομολόγια.

Και όλα αυτά τη στιγμή που τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ναύλα των οχημάτων, από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα, έχουν αυξηθεί 4 φορές, με τη συνολική αύξηση να φτάνει στο 50%!  810 ευρώ θέλει μια τετραμελής οικογένεια με αυτοκίνητο για εισιτήρια τρίτης θέσης με επιστροφή. Έναν ολόκληρο μισθό!!!

Είναι τέτοιο το μέγεθος της πρόκλησης που οι εφοπλιστές ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει θέμα για καθολική μείωση των εισιτήριων, ενώ δεν διστάζουν να απαιτούν πρόσθετα προνόμια.

Τη στιγμή που έχουν πλήρη φορολογική ασυλία και λαμβάνουν συνεχώς τεράστιες χρηματοδοτήσεις. Μόνο για την πανδημία εισέπραξαν 79 εκατ. ευρώ! Η σταθερή χρονιάτικη επιδότηση για το ακτοπλοϊκό δίκτυο που εισπράττουν, έχει φτάσει τα 139 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα κερδίζουν έμμεσα εκατ. ευρώ από την επιδότηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Επιπλέον, προβλέπεται να πάρουν και 370 εκατ. ευρώ για ανανέωση του στόλου από τα ΕΣΠΑ και άλλα 300 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Νέαρχος»!

Απέναντι σ’ αυτό το κακοστημένο θέατρο, υπενθυμίζουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει φέρει επανειλημμένα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας να καταγγείλει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και να υπάρξει από τον δήμο έντονη διαμαρτυρία . Συναντήσαμε την αδιαφορία της δημοτικής αρχής η οποία ακόμη (από τον Απρίλιο) επεξεργάζεται σχετικό  ψήφισμα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της διότι με τον τρόπο της «δίνει σήμα»  στη κυβέρνηση και τους εφοπλιστές να συνεχίσουν τη ληστρική τους πολιτική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί:

  • Άμεση μείωση όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%, χωρίς επιπλέον επιδοτήσεις στους εφοπλιστές.
  • Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, στρατιώτες, ΑμΕΑ και χρονίως πάσχοντες.
  • Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, πολύτεκνους κ.ά.
  • Να πιστώνονται άμεσα οι οφειλές από το «μεταφορικό ισοδύναμο» στους λογαριασμούς των δικαιούχων τόσο για τα εισιτήρια όσο και για τα καύσιμα.
  • Να είναι τερματικός σταθμός όλο το χρόνο το λιμάνι του Βαθιού. Σε αντίθετη περίπτωση να επιβαρυνθούν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες την μεταφορά των επιβατών από το Καρλόβασι στο Βαθύ και αντιστρόφως.