Για το πρόβλημα με την ακαταλληλότητα του νερού στο Μαραθόκαμπο

Το νερό νεράκι λένε τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι του Μαραθοκάμπου, μιας και επίσημα ο Δήμος ανακοίνωσε πως το νερό του χωριού δεν είναι πλέον πόσιμο. Στο τελευταίο μάλιστα Τοπικό Συμβούλιο, ο Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας μας διαβεβαίωναν για το ακριβώς αντίθετο, έπειτα βέβαια από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Οι λαϊκές οικογένειες του χωριού στερούνται το στοιχειώδες αγαθό του νερού λες και είναι είδος πολυτελείας! Για την κατάσταση αυτή είναι δικαιολογημένη η αντίδραση των συγχωριανών μας και περισσεύουν οι δικαιολογίες για τις καιρικές συνθήκες και την ανομβρία.

Η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αφού τα αναγκαία έργα ύδρευσης, όπως αποδεικνύεται δεν είναι στα πλάνα της Δημοτικής Αρχής.

Η δυσχερής πραγματικότητα που βιώνουμε αυτή τη περίοδο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής, που αντιμετωπίζει συνολικά το νερό ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό, και την προωθούν οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, αλλά και οι τοπικές διοικήσεις αυτών των κομμάτων σε Περιφέρειες και Δήμους.

Ο λαός του Μαραθοκάμπου να μη συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση και να παλέψουμε όλοι μαζί για:

 

  • Άμεση παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης πόσιμου νερού στον Μαραθόκαμπο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, να παρέχεται δωρεάν εμφιαλωμένο νερό σε όλους τους κατοίκους με ευθύνη του Δήμου
  • Αντικατάσταση του φθαρμένου και ακατάλληλου δικτύου ύδρευσης, σύγχρονα έργα υποδομής από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Επαρκείς και συστηματικοί έλεγχοι από κρατικούς φορείς για την πιστοποίηση καταλληλότητας και ποιότητας του νερού

 

Ειδικότερα για τα σχολεία της περιοχής διεκδικούμε:

 

  • Να διανέμεται καθημερινά εμφιαλωμένο νερό στους μαθητές, με ευθύνη του Δήμου. Συγκεκριμένα για τη δεξαμενή του Δημοτικού Σχολείου να αντικατασταθεί άμεσα, λόγω παλαιότητας και φυσικής φθοράς.

 

 

 

 

Μαραθόκαμπος, 16-11-2021