30-9-2021

ΔΗΛΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ  ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 30ηςΟΚΤΩΒΡΗ 2020

Σχετικά με τη σύσκεψη των επικεφαλής των  δημοτικών παρατάξεων για τη σύνταξη υπομνήματος  προς τον πρωθυπουργό, για την καθυστέρηση αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Η Λαϊκή  Συσπείρωση υποστηρίζει το διεκδικητικό πλαίσιο του Εργατικού Κέντρου Σάμου και των άλλων φορέων που συμμετείχαν στη διαδικασία σύνταξής του. Το πλαίσιο αυτό αποτέλεσε άλλωστε τη βάση για το υπόμνημα της “Γνωμοδοτικής Επιτροπής Για την Ανασυγκρότηση της Σάμου”. Στο υπόμνημα της Επιτροπής γίνεται επιπλέον αναλυτική και λεπτομερής προσέγγιση σε όλα τα αιτήματα που προβάλλονται από τους φορείς της Σάμου. Ταυτόχρονα επικαιροποιεί αιτήματα με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από κυβερνητικές εξαγγελίες για μετέπειτα καταστροφές που συνέβησαν όπως στην Εύβοια , τη Κρήτη κλπ.

Θα θέλαμε ωστόσο να προσθέσουμε την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών των σεισμόπληκτων δήμων με μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης,  μισθοδοτούμενο αποκλειστικά από το κράτος,  αίροντας -έστω κατ’ εξαίρεση- την απαγόρευση προσλήψεων.

Επομένως  αυτό το υπόμνημα μπορεί να συνυπογραφεί από τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο και να επιδοθεί στον πρωθυπουργό.

Απευθυνόμενοι στο Σαμιώτικο λαό και  ιδιαίτερα στους σεισμόπληκτους συνδημότες μας, θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα προβλήματα δεν λύθηκαν ποτέ και δεν θα λυθούν με υπομνήματα, όταν μάλιστα είναι γνωστή  η κυβερνητική πολιτική που κόβει πιστώσεις από την κάλυψη των λαϊκών προβλημάτων και αναγκών για να δίνει απλόχερα επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις στους μεγαλοκαρχαρίες της οικονομίας. Ούτε περιμένει ο πρωθυπουργός το υπόμνημά μας για να μάθει τις ανάγκες μας. Τις γνωρίζει αλλά δεν θέλει να τις ικανοποιήσει.

Τα προβλήματα λύνονται με μαχητικούς, συνεπείς και ανυποχώρητους αγώνες. Μόνο όταν νοιώσουν την οργή και τον οργανωμένο αγώνα του λαού μπορούν να κερδηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Το τελευταίο παράδειγμα των ντελιβεράδων της e food και η νίκη τους, διαψεύδει πανηγυρικά το «τίποτα δεν γίνεται» και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.