ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17-3-2021 σύσκεψη με φορείς του πολιτισμού της Σάμου, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη.

Αφορμή ήταν η επικείμενη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Πολιτιστικό Κέντρο Επικούρειο στο Βαθύ της Σάμου, το οποίο επισκευάστηκε και κόστισε πολλά εκατομμύρια από δημόσια χρήματα και προγράμματα του ΕΣΠΑ και αποτελεί ένα κόσμημα πλέον, παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία με σκοπό να στεγάσει τους πολιτιστικούς φορείς του νησιού. Το γεγονός ότι η εισήγηση της πλειοψηφίας προτείνει εκχώρηση χώρων του Επικούρειου σε ερευνητικό ινστιτούτο για τη μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών του γήρατος ως πρόταση λειτουργίας πολυπολιτισμικού κέντρου με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκάλεσε δικαιολογημένη μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε την πρόταση της, που είναι, το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο να παραμείνει για το σκοπό που επισκευάστηκε και να στεγάσει όλους τους φορείς του πολιτισμού και την ερασιτεχνική δημιουργία του νησιού. Να μην γίνει καμία εκχώρηση σε κανένα Ινστιτούτο και πολύ περισσότερο καμία σύμπραξη με ιδιωτικό τομέα  με σκοπό το κέρδος. Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι με την επιστημονική έρευνα, αρκεί αυτή να είναι δημόσια από το Κράτος και προς όφελος του ελληνικού λαού.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΛΑ.Σ.:

Αγλαΐα Κυρίτση, Σταμάτης Φιλιππής,

Γιώργος Αμπατζής, Στέλιος Σταμούλος