ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Ή Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη συκοφαντική επίθεση που δέχεται ως παράταξη στο πρόσωπο του επικεφαλής της, υποψήφιου δημάρχου Κώστα Τζίχα, από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μυτιληνιών, για τη μεταφορά του νερού της «Στεφάνας», στο χωριό.
Η αλήθεια όμως είναι μία και καταγραμμένη από τη κάμερα της τηλεόρασης. Όπως καταγραμμένη είναι και η απειλητική – υβριστική επίθεση που δεχθήκαμε από τον ίδιο.

Στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήρθε προ ημερήσιας διάταξης για έγκριση, μία μελέτη των Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου σύμφωνα με την οποία το έργο μεταφοράς του νερού είναι προϋπολογισμού 179.998,30 ευρώ. Δηλώθηκε δε ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση – πίστωση για το έργο και δεν μπορεί να εκτελεστεί.

Ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου και ο πρόεδρος του Τ.Σ Μυτιληνιών ισχυρίστηκαν προφορικά χωρίς τεκμηριωμένη πρόταση-εισήγηση ότι είναι δυνατόν να γίνει η μεταφορά του νερού με 15.000 ευρώ από το

Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

Όπως ήταν επόμενο ο ισχυρισμός αυτός προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων και αμφιβολιών σε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους.
Όσο μας αφορά, ζητήσαμε επίμονα από τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών να μας απαντήσει υπεύθυνα , αν μπορεί να γίνει έργο με 15000 ευρώ. Εντέλει η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική.
Μετά από αυτό η τοποθέτησή μας ήταν περιληπτικά η εξής.
«Ενώ ζητείται η έγκριση  της μελέτης των Τ.Υ με τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό (179.998,30) το έργο θα εκτελεστεί με άλλον αδιευκρίνιστο τρόπο(15000). Συμφωνούμε με την υδροδότηση του χωριού και από τη συγκεκριμένη γεώτρηση, αλλά όχι με τέτοιο αυθαίρετο και πρόχειρο τρόπο».

Στη ψηφοφορία μάλιστα που ακολούθησε η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε ΠΑΡΩΝ που σημαίνει συμφωνία με το έργο, αλλά όχι με το τρόπο που προτάθηκε. Επομένως όσα ισχυρίζεται ο πρόεδρος, σε συζητήσεις σε καφενεία κλπ, αποτελούν καταφανή συκοφαντία. Επιτέλους πάει πολύ, αυτοί που έχουν φτάσει τα προβλήματα να πνίγουν το δήμο, αυτοί που προσπαθούν να αποσπάσουν αποφάσεις στο πόδι για ψηφοθηρικούς λόγους, αυτοί που έχουν εγκαταλείψει το δήμο στον αυτόματο πιλότο, 5 μήνες πριν λήξει η θητεία της απερχόμενης δημοτικής αρχής,  σκορπίζοντας σε διάφορα «νέα» και «ανεξάρτητα» δήθεν ψηφοδέλτια, να κουνάνε το δάχτυλο στη Λαϊκή Συσπείρωση.

Τη μόνη παράταξη που με συνέπεια , συνεχή παρουσία στα δημοτικά συμβούλια, με τεκμηριωμένες τοποθετήσεις και προτάσεις έχει σταθεί δίπλα σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση, προωθώντας τη λύση μικρών και μεγάλων προβλημάτων.

Όσο για την τελική απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ, να φέρει το νερό με 15000 ευρώ, τους θυμίζουμε τα πεταμένα λεφτά με επιφανειακές σωλήνες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, στην απόπειρα να φέρει το νερό από το «Κρυφονέρι», χωρίς αποτέλεσμα. Και τότε είχαμε αντιδράσει και προειδοποιήσει ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί το χωριό και μάλιστα με ασφαλή για την υγεία, τρόπο. Και δικαιωθήκαμε.

Τέλος σχετικά με τον ισχυρισμό που διαδίδει, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει να πάει το συγκεκριμένο νερό στα «μαυράκια» (δική του η απαξιωτική έκφραση), υπονοώντας το νέο ΚΥΤ που ετοιμάζει η κυβέρνηση στου Ζερβού, ένα πράγμα θα πούμε. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει απομείνει σήμερα η μόνη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο και η μόνη απ αυτές που διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου στις εκλογές στις 26 Μάη, η οποία επιμένει: ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΧΟΤ ΣΠΟΤ

Όλοι οι άλλοι, μαζί και η παράταξή του, μασάνε τα λόγια τους ή υποστηρίζουν τη κατασκευή του.