Α Π Ο Φ Α Σ Η 12/2023
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ
Έχοντας υπ’ όψη :
1) Τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 52 του Ν.2696/99 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 48 παρ. 9 Ν. 4313/2014 (Α-261).
2) Τις διατάξεις του άρθρου 11 του ΠΔ 141/1991 ( Α-58) «Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες προσώπων ΥΔΤ σε θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών».
3) Η υπ’ αριθ. 8494/23/606117 από 24-03-2023 εγκριτική αναφορά του Τ. Τ. Σάμου.
4) Η υπ’ αριθ 8497/23/584183 από 22-03-2023 εγκριτική αναφορά του Α.Τ Πυθαγορείου.
5) Την ανάγκη επιβολής περιοριστικών μέτρων, προσωρινά , με σκοπό την ομαλή και ασφαλή οδική
κυκλοφορία , την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος και την προστασία αθλητών και θεατών, λόγω τελέσεως του 6ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου (21 χλμ) που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, την 09:00 ώρα της Κυριακής 26-03-2023, με αφετηρία την παλιά είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου Σάμου και τερματισμό στην πλατεία Σοφούλη Σάμου.
Αποφασίζουμε
Άρθρο 1ο
1. Την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, σε όλο το μήκος της
Ε.Ο Ηραίου-Πυθαγορείου, καθώς και σε όλο το μήκος της Ε.Ο Πυθαγορείου-Σάμου, μέχρι και τις εισόδους
στην πόλη της Σάμου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως κάτωθι:
 Από Περιφέρεια Καρλοβασίου στην πόλη της Σάμου θα διεξάγεται μέσω Ε.Ο. Σάμου Καρλοβασίου,
Άνω Κόμβο Μαλαγαρίου, διασταύρωση Πευκάκια και στη συνέχεια μέσω της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη και αντιστρόφως από την πόλη της Σάμου πρός την Περιφέρεια Καρλοβασίου.
 Από Περιφέρεια Καρλοβασίου στην Περιφέρεια Πυθαγορείου θα διεξάγεται μέσω Ε.Ο. Σάμου Καρλοβασίου, Άνω Κόμβο Μαλαγαρίου, διασταύρωση Πευκάκια, οδός Νεαπόλεως, κόμβο Αγίας Ειρήνης και στη συνέχεια μέσω της Ε.Ο. Μυτιληνιών Σάμου και αντιστρόφως από την Περιφέρεια Πυθαγορείου στην Περιφέρεια Καρλοβασίου.
 Από Περιφέρεια Πυθαγορείου πρός την πόλη της Σάμου θα κατευθυνθεί μέσω της Ε.Ο. Μυτιληνιών Σάμου και στη συνέχεια από κόμβο Αγίας Ειρήνης μέσω οδού Νεαπόλεως- Πευκάκια- εντός πόλεως και αντιστρόφως από την πόλη της Σάμου προς την Περιφέρεια Πυθαγορείου.
 Για τους οδηγούς που θα κινηθούν από Μεσόγεια, Πάνδροσο, Σπαθαραίους, Πύργο, Κουμαραδαίους, Μαυρατζαίους, Χώρα και Πυθαγόρειο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Ε.Ο Χώρας-Μυτιληνιών, μέσω της περιοχής «ΖΕΡΒΟΥ».

Η εκτροπή της κυκλοφορίας προς την προαναφερόμενη Ε.Ο., θα γίνεται εντός της Δ/Κ Χώρας (κεντρική διασταύρωση).
 Για τους οδηγούς που θα κινηθούν από τις Δ/Κ Παγώνδα, Μύλων και Ηραίο με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου, η κίνηση τους θα γίνεται από την Ε.Ο. Ηραίο – Πυθαγορείου με στροφή αριστερά (οικία Σοφιανού – έναντι βενζινάδικου ΕΚΟ) που οδηγεί στη Χώρα Σάμου και εν συνεχεία μέσω της Ε.Ο. Χώρας – Μυτιληνιών –
Σάμου (περιοχή «Ζερβού»).
 Η κίνηση οχημάτων από τη περιφέρεια Σάμου με κατεύθυνση το Πυθαγόρειο, θα γίνεται μέσω Ε.Ο. Σάμου – Μυτιληνιών (περιοχή «Ζερβού»).
 Για τους οδηγούς που θα κινηθούν από Πυθαγόρειο με κατεύθυνση το Καρλόβασι Σάμου η κίνηση θα διεξάγεται από την Ε.Ο Χώρας -Κουμαραδαίων-Πύργου-Καρλοβασίου.
 Από την ευρύτερη περιοχή Παλαιοκάστρου- Ποσειδωνίου- Μυκάλης- Ψιλής Άμμου προς την πόλη  της Σάμου μέσω της Περιφερειακής οδού (ύψος νότιας πύλης πρώην Κ.Υ.Τ.) – εντός πόλεως και αντιστρόφως
Άρθρο 2ο
Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από ώρες 08:30- 12:30 της 26-03-2023.
 Το Τμήμα Τροχαίας Σάμου και το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου να λάβουν όλα τα επιβαλλόμενα
μέτρα Τροχαίας, εντός των ορίων αρμοδιότητάς τους, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή οδική κυκλοφορία , την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος και την προστασία αθλητών και θεατών, σε συνεργασία με τους διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου.
Η παρούσα ισχύει από την εκδήλωση των σχετικών μέτρων Τροχαίας.
 Η παρούσα να ανακοινωθεί στα ΜΜΕ , σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Κώδικα Οδικής
Κυκλοφορίας.

Άρθρο 3ο
Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 «Περί
Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Η εφαρμογή (εκτέλεση) της
παρούσας ανατίθεται στους αστυνομικούς της Διεύθυνσής μας.
Η ΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
ΝΙΚΗ ΒΕΡΓΙΝΗ
ΑΣΤΥΝ. ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ