Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου  το μεσημέρι της Τετάρτης λέγοντας  αρχικά ότι ο συνδυασμός του ¨ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” είναι έτοιμος ακόμη και αν αύριο προκηρυχθούν εκλογές και  ανακοινώνοντας δύο νέες υποψηφιότητες του κ. Ελισαίου  Μαυρατζώτη και Γιάννη Καλτάκη.

Στην συνέχεια ενημέρωσε ότι το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στην Σάμο στις 30 Ιανουαρίου  και ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η λειτουργία του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Αναφέρθηκε στην έναρξη των εργασιών στην παρακαμπτήριο του Πυθαγορείου, στην ικανοποιητική πρόοδο των εργασιών στο αλιευτικό του Ηραίου αλλά και στην περιμετρική Βαθεός για την οποία είναι σε εξέλιξη και γεωτεχνική μελέτη ώστε να μπορέσει να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων και να ολοκληρωθεί το έργο με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο. Άμεσα ξεκινά και το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Παρασκευής.

Αναφορικά με το έργο  της εθνικής οδού Βαθύ- Καρλόβασι  στα Αυλάκια αναφέρθηκε ότι ο εργολάβος κάνει χρήση του νόμου για παράταση εξαμήνου της ολοκλήρωσης του ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πανουράκης  είπε ότι αναλαμβάνει όλη την ευθύνη της καθυστέρησης και ζητά συγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία.

Επίσης ο κ. Πανουράκης αναφέρθηκε σε έργα ύψους 14 εκ. ευρώ που έχουν ολοκληρωθεί ενώ άλλα έργα προυπολογισμού 10  εκ. ευρώβρίσκονται σε φάση δημοπράτησης η υλοποίησης. Συγκεκριμένα για το Λιμάνι Κοκκαρίου ανέφερε ότι  εκτός από το 1 εκ. ευρώ εξασφαλίστηκε άλλο ένα εκατομμύριο από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης δέχτηκε αντιπροσωπία από τον Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών, την Π.Κ.Γ.Σ και του Εργατικού Κέντρου  οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα  αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου στη Ζερβού. η ενημέρωση έγινε από τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Βασιλείου ο οποίος  ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα θα δημοπρατηθεί, θα γίνει η τοποθέτηση ανάδοχου εργολάβου για να ξεκινήσουν οι εργασίες.