Η Ουκρανία δέχεται επίθεση από πολλαπλές πλευρές, ανακοίνωσε νωρίτερα η Υπηρεσία Κρατικών Συνόρων της Ουκρανίας, κάνοντας λόγο για εισβολή από Ρωσία, Λευκορωσία και Κριμαία. 

«Περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα, τα κρατικά σύνορα της Ουκρανίας στην περιοχή με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας δέχτηκαν επίθεση από ρωσικά στρατεύματα συνεπικουρούμενα από τη Λευκορωσία» ανέφερε η υπηρεσία. 

Στην ανακοίνωσή της προσθέτει πως οι επιθέσεις πραγματοποιούνται σε Λουγκάνσκ, Σούμι, Τσέρνιγκοφ, Ζιτομίρ – περιοχές στα ανατολικά και βόρεια σύνορα της Ουκρανίας. 

Οι επιθέσεις στοχοθετούσαν συνοριακές μονάδες, περιπόλους συνοριοφυλάκων και σημεία ελέγχου με τη χρήση πυροβολικού, βαρέως εξοπλισμού και μικρών όπλων, αναφέρεται επίσης. 


«Επιπλέον, η επίθεση πραγματοποιείται από την πλευρά της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Μάλιστα, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ουκρανική Φρουρά Συνόρω, ρωσικά στρατιωτικά οχήματα φαίνονται να εισβάλουν στην Ουκρανία μέσω της Κριμαίας – χωρίς να διασαφηνίζεται από ποιο σημεία προελαύνουν τα ρωσικά τεθωρακισμένα.


Με πληροφορίες από CNN