«Ναι» από τον Κικίλια στην επανέναρξη δρομολογίων από και προς Τουρκία. «Θα επιτρέψουμε τα ημερόπλοια να έρθουν σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο» είπε

Στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα είναι θετική στο άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία και στην επανέναρξη των δρομολογίων από τα λιμάνια της Μυτιλήνης, της Χίου,  της Σάμου, της Κω και της Ρόδου, προχώρησε μέσα από συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ο κ. Κικίλιας ανέφερε πήγε στην Τουρκίας όπου είχε 11 χρόνια να συναντηθεί Έλληνας Υπουργός Τουρισμού με Τούρκο Υπουργό Τουρισμού. «Υπάρχουν, σημείωσε, πολλά τα οποία μας χωρίζουν και είμαι αυτός ο οποίος βγήκα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά των Τούρκων με το πάρτι που έκαναν έξω από την Ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά.

Όμως, βεβαίως διασυνδεόμαστε με τα λιμάνια τους για την κρουαζιέρα, γιατί ενισχυόμαστε από αυτό. Θα επιτρέψουμε τα ημερόπλοια να έρθουν σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο. Και θέλουμε 1,5 εκατομμύριο υψηλού επιπέδου τουρίστες να έρθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και να αφήσουν το συνάλλαγμά τους. Υπάρχει και πολιτιστική διπλωματία που περιέχει τον τουρισμό και είναι σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας».

«Όλα αυτά είπε ο κ. Κικίλιας, φέρνουν συνάλλαγμα, αύξηση του εισοδήματος στη μέση ελληνική οικογένεια, σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον ελληνικό τουρισμό.».

Πηγή