Έγγραφο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας  απέστειλαν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Σάμου  προκειμένου να ενεργήσει άμεσα για την αποκατάσταση των κρατητηρίων της Α.Δ τα οποία δεν χρησιμοποιούνται λόγω της πυρκαγιάς  που εκδηλώθηκε στις 2 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να δεκάδες κρατούμενοι να στοιβάζονται σε χώρο ακατάλληλο τόσο για τους ίδιους όσο και για την φύλαξη τους από τους αστυνομικούς . Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

» κ. Αρχηγέ

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, αποφασίσαμε να συντάξουμε την παρούσα επιστολή και να καταγγείλουμε την λειτουργία του προσωρινού χώρου που χρησιμοποιείται ως κρατητήρια της Δ.Α. Σάμου.

 

Το γεγονός ότι τα κρατητήρια της Διεύθυνσής μας δεν λειτουργούν  (συνέπεια πυρκαγιάς που προκλήθηκε την 02-07-2017) δεν δίνει άλλοθι σε κανένα να στοιβάζει σε έναν ακατάλληλο χώρο -52- ανθρώπους, χώρος ο οποίος εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους  για την ασφάλεια και την υγιεινή τόσο των κρατουμένων όσο και των αστυνομικών που διατάσσονται για την φύλαξή τους. Η ταυτόχρονη παρουσία δε σε έναν τέτοιο χώρο ποινικών κρατουμένων ( -21- υποδίκων ενόψει συνεδρίασης του Εφετείου Αιγαίου με μεταβατική έδρα την Σάμο), μαζί με αλλοδαπούς που παρουσιάζουν προβληματική συμπεριφορά ( -14- άτομα), αλλά και αυτών που προορίζονται για επανεισδοχή (-17- αλλοδαπών εκ των οποίων οι -13-προερχόμενοι από την Β΄ Δ.Α. Δωδεκανήσου προκειμένου μεταχθούν στην Δ.Α. Λέσβου),  μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Επιπλέον προβληματισμό μας δημιουργεί και η στάση των υπευθύνων οι οποίοι κωφεύουν επιδεικτικά στις επανειλημμένες οχλήσεις μας.

 

κ. Αρχηγέ

      Η κατάσταση που σας περιγράψαμε παραπάνω, μας υποχρεώνει να ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα υποτυπώδη υπάρχοντα κρατητήρια και παράλληλα να ολοκληρωθούν άμεσα οι επισκευές των κρατητηρίων της Δ.Α. Σάμου, για να προλάβουμε καταστάσεις (αποδράσεις, σοβαρούς τραυματισμούς, συμπλοκές κ.α.) που είναι θέμα χρόνου πότε θα εκδηλωθούν».