ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η ΚΟΒ Πυθαγορείου του ΚΚΕ καταγγέλλει στο σαμιώτικο λαό την απαράδεκτη, φασιστική  συμπεριφορά ενάντια σε μέλος της οργάνωσής μας.

Συγκεκριμένα, λίγες μέρες μετά από τη λαϊκή συνέλευση της 4ης Ιουλίου 2018 στους Μυτιληνιούς Σάμου για το πρόβλημα της κατασκευής νέου ΚΥΤ, άγνωστο άτομο απείλησε το μέλος του Κόμματος οτι αν συνεχίσει να εκφράζει τις απόψεις του θα κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα.

Η αποκορύφωση, όμως, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιουλίου μπροστά στο σπίτι του κομματικού μέλους από τον αντιδήμαρχο Πυθαγορείου Βασίλη Βαλκαμλή ο οποίος, χωρίς να ακούσει καμία γνώμη και ένσταση, κατέβασε βίαια καταστρέφοντας μία κεραία τηλεοράσεως από τον τοίχο του σπιτιού ισχυριζόμενος ότι εμπόδιζε την κυκλοφορία διερχόμενων οχημάτων. Δεν σταμάτησε ούτε στην έκκληση το κατέβασμα της κεραίας να γίνει με την γνωμάτευση της Τροχαίας Πυθαγορείου που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω.

Στην προσπάθειά μάλιστα να τον παρεμποδίσει να διαφύγει, ύστερα από την αυθαίρετη αυτή ενέργειά του, έως ότου φθάσει επί τόπου το αστυνομικό κλιμάκιο, ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου κάλεσε δύο «τυχαία» διερχόμενους, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο εφημέριος του Πυθαγορείου. Οι δύο αυτοί ακινητοποίησαν με βια το μέλος του Κόμματος κι επέτρεψαν στον αντιδήμαρχο να διαφύγει λίγο πριν φτάσει επι τόπου το κλιμάκιο του Α.Τ. Πυθαγορείου.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτες τέτοιες θρασύδειλες και φασιστικές συμπεριφορές όχι μόνο από διάφορους περιφερόμενους τραμπούκους πόσο μάλλον από εκπροσώπους της εκκλησίας. Όσο για τον αντιδήμαρχο Πυθαγορείου, ο οποίος δεν είναι πρώτη φορά που λειτουργεί με τετοιο τρόπο απέναντι στους πολίτες του Πυθαγορείου, η δημοτική αρχή και ο πολιτικός της φορέας, η ΝΔ, καλά θα κάνουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην παρέχουν πολιτική κάλυψη και ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές.

Εμείς για άλλη μια φορά δηλώνουμε οτι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται και δε θα μπουν εμπόδιο στη δράση τους διάφορα θρασίμια που επιχειρούν να φιμώσουν τη φωνή του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος παντα έλεγε και θα λέει την αλήθεια και θα παλεύει για το δίκιο του λαού μας. Οι κομμουνιστές παλεύουν θαρρετά μέσα στο λαό χωρίς να καλύπτονται από την ανωνυμία ή από ψεύτικα προσχήματα.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νησιού να απομονώσουν τις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές και να μη δείξουν καμιά ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

27/7/1