Καταγγελία για το παράνομο μπάζωμα ρέματος από κατοίκους του χωριού του Παγώνδα απέστειλε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου».

Ο κ. Κώστας Τζίχας, επικεφαλής της παράταξης, φιλοξενήθηκε από τη πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» στους 99,8  fm και αναφέρθηκε στην ενημέρωση που έλαβε από τον τοπικό σύμβουλο της στο χωριό για την ύπαρξη ενός ρέματος το οποίο μπαζώθηκε από τρίτους με σκοπό τη δημιουργία δρόμου χωρίς την απαραίτητη μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. «Είναι παλιά ιστορία. Αν πρέπει να γίνει δρόμος εκεί πρέπει να γίνει μελέτη. Αν η μελέτη το επιτρέψει να γίνει εμείς δεν έχουμε αντίρρηση. Κάποιος μπάζωσε το ρέμα με πέτρες και βράχους. Ο Αντιπεριφερειάρχης μου είπε ότι δεν είχε καμία καταγγελία».

Διευκρίνισε την ακριβή τοποθεσία του ρέματος κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παγώνδα, κ. Γιώργο Τσάτσο, ότι αδιαφορεί για τόσο σημαντικά θέματα. «Το πάνω μέρος του ρέματος  είναι μέσα στο χωριό. Εκεί που είναι το λιοτρίβι του χωριού. Μας ενημέρωσε ο τοπικός σύμβουλος. Αυτή η ιστορία είναι 6 χρόνια. Ο πρόεδρος του χωριού από τότε να μας το κρατάει μανιάτικο».

Επίσης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου» δήλωσε ότι αποτελεί χρέος της παράταξης να ενημερώνει τους δημότες αναδεικνύοντας σοβαρά προβλήματα. «Είχαμε χρέος να το αναδείξουμε και να καταγγείλουμε το γεγονός».

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσάτσος διευκρίνισε ότι πρόκειται για αγωγό και όχι ρέμα. «Είναι εδώ και χρόνια η υπόθεση. Δεν είναι ρέμα. Είναι αγωγός. Ήταν 1 μέτρο. Δεν μπαζώθηκε. Ήταν κίνηση των συγχωριανών μου. Κι εγώ συμμετείχα όχι σαν Πρόεδρος αλλά σαν απλός πολίτης».

Ακόμα, ο κ. Βασίλης Βαλκαμλής, Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, τόνισε ότι για αυτά τα έργα είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια και οι συμμετέχοντες στο παράνομο μπάζωμα έχουν την ευθύνη από εδώ και πέρα . «Τα ρέματα ανήκουν στην Περιφέρεια. Έχουν την ευθύνη τώρα οι κάτοικοι του Παγώνδα. Ποιος έδωσε την εντολή να μπαζώσουν το ρέμα; Το ρέμα το κάναμε δρόμο. Αυτό γίνεται παντού στην Ελλάδα».