Νέα αυστηρότατα μέτρα ανακοίνωσε το υπ. Υγείας λόγω κορονοϊού, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν 73 νέα κρούσματα στη χώρα μόνο σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 190.Από αυτούς οι 5 νοσηλεύονται σε σοβαροί κατάσταση, διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

«Επεκτείνονται τα προληπτικά μέτρα καταπολέμησης του κορωνοϊού για να μην έχουμε νέα διασπορά», τόνισε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στον Σωτήρη Τσιόδρα.
«Η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζεται», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 190. Από αυτά τα 36 είναι υπό διερεύνηση, 11 δεν έχουν σαφές ιστορικό, ενώ 5 άτομα ασθενείς νοσούν διασωληνομένοι. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότεροι από 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Κορονοϊός: Σε καραντίνα η χώρα

Την απόφαση να κλείσουν όλα τα εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, όλη η εστίαση, εκτός ντελίβερι και take away, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.