ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θ. Πλεύρης: «δεν μπορούμε να κάνουμε μία δομή για όλο το χρόνο, επειδή έχει αυξημένο κόσμο την καλοκαιρινή σεζόν ένας τουριστικός προορισμός» (Τετάρτη 7 Ιούνη, ραδιόφωνο Παραπολιτικά, με αφορμή τα τραγικά περιστατικά σε Κω και Νέα Μάκρη)

Αιδώς Αργείοι!

(Ή ποιος έχασε την ντροπή του για να τη βρουν αυτοί που έχουν κάνει την υγεία εμπόρευμα)

Το τι σημαίνει υγεία –εμπόρευμα, πολιτική που υπηρετούν ανεξαιρέτως όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, το βλέπουμε καθημερινά. Και δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση!

  • Είναι ντροπή για το κράτος του κεφαλαίου οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, που αν ήταν στελεχωμένα τα νοσοκομεία απλούστατα πολλοί θα ζούσαν.
  • Είναι ντροπή που το σύστημα υγείας μετατράπηκε σε μιας νόσου, με αποτέλεσμα ο κόσμος να παρατήσει τις θεραπείες του, να μην κάνει εξετάσεις για μεγάλο διάστημα, κάτι που δυστυχώς αποτυπώνεται σε νέους νεκρούς.
  • Είναι ντροπή να μεταφέρονται ασθενείς σε καρότσες αγροτικών, όπως έγινε προ ολίγων μηνών και στην Ικαρία (13-7-2022)!

Δεν είναι τυχαίο γεγονός. Η πολιτική κόστους- οφέλους, που από κοινού υπηρετούν ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική που έχει τα νοσοκομεία μας γυμνά από προσωπικό και εξοπλισμό, που έχει καταστήσει ανύπαρκτη την ΠΦΥ, που δεν εξασφαλίζει ασθενοφόρα, που μας αναγκάζει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουμε τα κοράκια της υγείας, αλλά και τους εφοπλιστές για να πάμε στην Αθήνα.

Στιγμιότυπα αυτής της πολιτικής είναι:

  • Η ατάκα της κ. Γκάγκα, που απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ για την έλλειψη παιδιάτρου στην Ικαρία, είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε το κακό συνήθειο (!) να θέλουμε γιατρούς ειδικοτήτων και να μην αρκούμαστε σε ένα γενικό γιατρό (!!!) και ότι πουθενά στην ΕΕ δεν υπάρχει αναλογία 1 παιδιάτρου ανά 500 παιδιά. (η συγκεκριμένη αναλογία επιτυγχάνεται με την ύπαρξη 2ου παιδιάτρου, δηλαδή ήμαρτον!)
  • Είναι η προκήρυξη για να έρχονται γιατροί για λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια της σεζόν στα νησιά, με αυξημένα κίνητρα. Γιατί ο τουρίστας τα ακουμπά στους ξενοδόχους, τους εφοπλιστές, την εθνική τους οικονομία τέλος πάντων και πρέπει να έχει γιατρό. Οι υπόλοιποι, εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, νεολαίοι, συνταξιούχοι, μπαίνουμε στην εξίσωση της λογικής κόστους – οφέλους, είμαστε οι χαμένοι, που αν πάθουμε κάτι καλούμαστε να κόψουμε το λαιμό μας. Άλλωστε τους εργαζόμενους τους θέλουν μόνο να φθηνό εργατικό δυναμικό στα ξενοδοχεία και στον τουρισμό.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμά μας σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλους. Και αυτή είναι μια θέση που έχει μόνο το ΚΚΕ.

Για μας κ. υπουργέ το να χαθεί ένας συνάνθρωπός μας, ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί είναι ανεκτίμητο, δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά, που να ζυγίζει από τη μια τα κέρδη του κεφαλαίου και από την άλλη τις ανάγκες μας.

Απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως αυτή που θα προκύψει από τις εκλογές που έρχονται, το κρίσιμο είναι να μη συμβιβαζόμαστε με τη χαμοζωή, με το πετσόκομμα των αναγκών μας. Το κρίσιμο είναι το να υπάρχει απέναντι μια 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση, για να δυναμώνει η αντίσταση, για να περάσουμε στην αντεπίθεση, για να ανοίξει προοπτική με ανατροπή του συστήματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

25 Ιούνη ισχυρό ΚΚΕ! Αυτή είναι η απάντηση στη βαρβαρότητα!

 

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Νομό Σάμου

ΒαρδαρόςΛεωνίδας

Μαρούπας Βαγγέλης

Βρυνιώτη Βασιλική