ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόσφατο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκε, με θριαμβολογίες για δικαίωση των θέσεών της, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ (πατά πάνω σε νόμο του ΠΑΣΟΚ) πρέπει να προβληματίσει κάθε άνθρωπο που αγαπά τον τόπο μας.

Στο όνομα των μέτρων προσέλκυσης επενδύσεων, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ παραδίδουν στους μονοπωλιακούς ομίλους με μια απλή υπουργική απόφαση, αιγιαλό, παράκτιες περιοχές ακόμα και περιοχές Natura για βιομηχανικούς, ενεργειακούς, τουριστικούς κ.α. σκοπούς.

Ένα τέτοιο νομοθέτημα πέρα από τα νέα εμπόδια για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών,  όπως π.χ. είναι η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, είναι σίγουρο πως θα δημουργήσει και τεράστια προβλήματα για το περιβάλλον από την ανάπτυξη ανεξέλεγκτων δραστηριοτήτων.

Καλούμε το λαό να είναι σε επαγρύπνιση για τα όποια τέτοια σχέδια που στρέφονται ενάντια στον ίδιο και το περιβάλλον. Καμιά λαϊκή οικογένεια να μην επιτρέψει ο τόπος μας να γίνει βορά στα επιχειρηματικά σχέδια που είναι εις βάρος του λαού και του περιβάλλοντος. Να βγάλει συμπεράσματα για το ποια πολιτική εξυπηρετεί το συμφέρον του. Να μαυρίσει στην κάλπη τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που με το μανδύα του ανεξάρτητου τάζουν ανάπτυξη. Μόνο που δεν απευθύνονται στο σαμιώτικο λαό αλλά στους μεγαλοεπιχειρηματίες των οποίων τα συμφέροντα θα υπηρετήσουν.

Γι αυτό η καλύτερη απάντηση είναι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση που υπηρετεί την ανάπτυξη για το λαό κι όχι για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλιακών ομίλων.

Κώστας Τζίχας, υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

 Βασίλης Κοσμάς, υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Σάμου