Με αίσθημα ευθύνης, αποδεχθήκαμε την τιμητική πρόταση, να είμαστε υποψήφιοι και υποψήφιες Περιφερειακοί Σύμβουλοι στο νησί της Σάμου, του συνδυασμού « Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας» , με επικεφαλής και υποψήφια Περιφερειάρχη τη Βάσω Χοχλάκα, μια νέα γυναίκα, με σημαντική εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, εντιμότητα, ήθος και διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά.

Ο συνδυασμός δημιουργήθηκε από ανθρώπους που ανήκουν και δραστηριοποιούνται στο χώρο της δημοκρατίας, της προόδου, της αριστεράς και της οικολογίας, έχει τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. , της Περιφερειακής Παράταξης «Οικολογικός Άνεμος Βορείου Αιγαίου» και εκφράζει την ανάγκη να υπάρχει ένας πολυσυλλεκτικός, προοδευτικός, ενωτικός πόλος συνεργασίας, ο οποίος θα αμφισβητήσει την κυριαρχία των  συντηρητικών δυνάμεων και θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη διοίκηση της περιφέρειας από τις δυο αποχρώσεις της δεξιάς.

Οι προοδευτικοί πολίτες των νησιών μας δικαιούνται μια αξιόπιστη, προοδευτική και ισχυρή επιλογή, πέρα από  το βαθύ μπλε του κ. Στεφανή και το σκούρο μπλε του κ. Μουτζούρη. Η αλαζονική απαίτηση του κ. Μητσοτάκη, να μετατραπούν όλες οι περιφέρειες σε κομματικά φέουδα της Ν.Δ. , μπορεί και πρέπει να πάρει μια ηχηρή απάντηση στο Βόρειο Αιγαίο.

Δεν μας αξίζει να συμβιβαστούμε με τη μιζέρια και την παρακμή, με μια ζωή χωρίς προσδοκίες και όνειρα.

Αξίζει να αγωνιστούμε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής, παραγωγικής, πολιτιστικής και πνευματικής αναγέννησης του νησιού μας, με ενότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη, με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση, με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου και του  αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού.

Να υπερασπίσουμε τα δημόσια αγαθά και το κοινό συμφέρον.

Στόχος μας η προοπτική, η ανάπτυξη και εξωστρέφεια για τα νησιά μας.

Στόχος μας να είμαστε παραγωγικοί και χρήσιμοι για τις κοινωνίες μας.

Στόχος μας να γίνουμε η φωνή σας, να γίνετε η φωνή μας.

Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς της μιζέριας, να δημιουργήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο μας, για εμάς και τα παιδιά μας, όπως πραγματικά μας αξίζει!

 

 

Αμουργιανός Κωνσταντίνος-Νικόλαος του Χριστόδουλου

Βακάκης Θεόδωρος-Χρυσοβαλάντης του Γεωργίου

Βακιάρου Ευαγγελία του Αστερίου

Βασιλείου Νικόλαος του Βασιλείου

Γαϊτανής Γεώργιος του Αβέρκιου

Ευστρατουδάκης Ανδρέας του Ευστρατίου

Θανου Ουρανία ( Ράνια ) συζ. Στυλιανού

Κακλαμάνης Νικόλαος του Σταμάτη

Καλομοίρης Πέτρος του Σταύρου

Κνήτου ( Γρηγορίου ) Γραμματική του Μανουήλ

Λεκάτης Νικόλαος του Κωνσταντίνου

Σκάρου Μαρία του Θεοδοσίου

Τσιαμήτρου-Τσαμήτρου Ιφιγένεια του Σπυρίδωνος

Χατζημιχάλη Βασιλική του Αναστασίου