ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την προσαγωγή από την Αστυνομία 11 ατόμων τα οποία το απόγευμα της 5/3 συμμετείχαν στο Βαθύ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ανοιχτής Συνέλευσης Σάμου για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσαγωγές έγιναν μετά τη λήξη της συγκέντρωσης και κατά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων γύρω στις 6.30μμ και ότι οι προσαχθέντες φορτώνονται με πρόστιμα με πρόσχημα την παραβίαση υγειονομικών κανόνων.

Πρόκειται για μια ακόμα εκδήλωση των τρομοκρατικών και κατασταλτικών κυβερνητικών επιδιώξεων ενάντια σε οποιονδήποτε αγωνίζεται, διεκδικεί και αντιστέκεται. Εξάλλου παράλληλα με την αστυνομική αυτή επιχείρηση στο Βαθύ, εξελισσόταν η επίθεση της Αστυνομίας στην αντίστοιχη συγκέντρωση στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, με χημικά, κρότου-λάμψης και ρίψεις νερού στοχεύοντας στη διάλυση της!

Η αγριότητα αυτή και η κυβερνητική αδιαλλαξία απέναντι στα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα που απειλείται η ζωή του, είναι κομμάτι της συνολικής αντιλαϊκής-αντεργατικής  επίθεσης και της επιδίωξης να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στο λαό και στη νεολαία. Γι αυτό τόσο η επιχείρηση αργής δολοφονίας του ΔΚ όσο και η άγρια καταστολή ενάντια στις κινητοποιήσεις που υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματα του, αφορούν κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε προοδευτικό άνθρωπο.

  • Απαιτούμε να διαγραφούν τα πρόστιμα που παράνομα επιβλήθηκαν στους 11 αγωνιστές και να μην χρεωθούν με καμιά κατηγορία.
  • Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα- Όχι στην εξόντωση του
  • Μαζική αντίσταση στην πολιτική κατάπνιξης των ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας!

 

Σάμος 5/3/2021