Την συνέχιση των κινητοποιήσεων  αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου  στην περιοχή της Ζερβού  καταδικάζοντας  την επίθεση των ΜΑΤ  στους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου και εμποδίζοντας την συνέχιση των εργασιών στο υπό κατασκευή ΚΥΤ.

Στην αρχή της συνεδρίασης  ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έλαβε σαν Δημοτική Αρχή τα ξημερώματα της Τρίτης να καλέσει  τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων ώστε να κλείσουν την είσοδο του νέου ΚΥΤ   στη Ζερβού με οχήματα αλλά και πολίτες της Σάμου που ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου  Βασίλης Πανουράκης παίρνοντας το λόγο  μετέφερε το αίτημα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για γενικά απεργία καλώντας όλους σε  έμπρακτη συμπαράσταση στους κατοίκους της Χίου  και της Λέσβου.
Ζήτησε για άλλη μια φορά να πάρει πίσω  η κυβέρνηση την ΠΝΠ και να μην προχωρήσει το μέτρο της επίταξης.

Οι  επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων καταδίκασαν την επίθεση  των ΜΑΤ  κάνοντας λόγο για εικόνες ντροπής, τόνισαν την ανάγκη της μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και δήλωσαν αμετακίνητοι στην θέση τους για δημιουργία μίας μόνο μικρής δομής καταγραφής μεταναστών και όχι μιας υπερδομής που θα εγκλωβίσει χιλιάδες μετανάστες στο νησί.

Το λόγο πήραν και αρκετοί δημοτικού σύμβουλοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο θέμα ενώ τέλος αποφασίστηκε να υπάρξει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Πυθαγόρα και στην συνέχεια το πλήθος των συγκεντρωμένων να μεταβεί στη Ζερβού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο  Ανατολικής Σάμου αποφάσισε επίσης ομόφωνα ότι εντέλλεται ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα  να κλείσει το δρόμο στη διασταύρωση για το νέο ΚΥΤ στη Ζερβού με δυο οχήματα και την σύσταση συντονιστικού οργάνου για τον έλεγχο και την καλύτερη  οργάνωση των κινητοποιήσεων στο σημείο.

Ζητά από την κυβέρνηση να  σταματήσει εδώ και τώρα η βίαιη κρατική καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων των νησιωτών και να απομακρυνθούν οι πρόσθετες δυνάμεις καταστολής στη Λέσβο και στη Χίο.

Δεν αποδέχεται και απορρίπτει το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.
Απαιτεί την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.
Βασικός στόχος και αίτημα του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.
Αποδέχεται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου .

Ζητά να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι τόσο το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Σάμου όσο και το Εργατικό Κέντρο Σάμου έχουν προκηρύξει τετράωρες στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ενώ τα εμπορικά και τα καταστήματα εστίασης θα είναι ανοικτά σύμφωνα με την απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων.