Με δελτίο τύπου απευθύνονται στους Σαμιώτες οι επιχειρηματίες ψυχαγωγίας της οδού Κεφαλοπούλου στην πόλη της  Σάμου  προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις μηνύσεις που  δέχονται κάθε καλοκαίρι πάντα την ίδια περίοδο και συνήθως από τους ίδιους ανθρώπους  για όχληση, όταν σημειωτέον είναι η μόνη περιοχή διασκέδασης σε όλη την πόλη. Αναρωτιέται κανείς αν κάποιοι έχουν επιλέξει το νησί να απευθύνεται μόνο στους τουρίστες της δεκαετίας του «80 οι οποίοι πλέον επιθυμούν την ησυχία τους λόγω της ηλικίας τους  η   αν θέλουν να διώξουν όλους τους νέους  που δεν θα μπορούν πλέον να βρουν ούτε μεροκάματα.

Πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν ότι στο νησί δεν υπάρχουν μόνο δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι ένα τουριστικό νησί που πρέπει οι επιχειρήσεις του να δουλέψουν 3 μήνες για να συντηρηθούν 12. Αν κάποιοι δε θέλουν να το καταλάβουν τα αποτελέσματα θα τα δουν μακροπρόθεσμα αν και κάποια ήδη φαίνονται  από την φθίνουσα πορεία του τουριστικού προϊόντος όταν άλλοι προορισμοί κάνουν ρεκόρ αφίξεων. Σίγουρα για το θέμα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία  και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  ώστε να επιλυθεί αυτό το χρονίζον πρόβλημα.

Αναλυτικά  το δελτίο τύπου αναφέρει:

Σύλλογος Εστίασης & Ψυχαγωγίας Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Σάμος είναι ένας κατεξοχήν  τουριστικός  προορισμός και όλοι γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βασική πηγή εισοδήματος για το νησί μας. Ειδικά στην πόλη της Σάμου , που δέχθηκε και όλο το βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, ο τουρισμός επλήγη πέρυσι πολύ βαριά, με συνέπειες που βιώσαμε όλοι κατά τη διάρκεια του χειμώνα που ακολούθησε. Με τη σεζόν για τις περισσότερες επιχειρήσεις που ζουν από τον τουρισμό να είναι πρακτικώς δύο μήνες, Ιούλιος και Αύγουστος, η προσπάθεια όλων είναι να καταφέρουν σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσουν τα προς το ζην ολόκληρου του χρόνου. Το κλείσιμο των μαγαζιών μας για 10 ημέρες, λοιπόν, μετά από την υποβολή τριών μηνύσεων για παραβίαση του ωραρίου κοινής ησυχίας, ίσως είναι σύννομο με βάση το αυστηρό γράμμα του νόμου, είναι όμως εξοντωτικό και εξαιρετικά δυσανάλογο ως τιμωρία για εμάς και τις 60 οικογένειες που ζουν από την εργασία τους στις επιχειρήσεις μας. Όσοι έχουν επισκεφθεί τα μαγαζιά μας τους τελευταίους μήνες, θα έχουν διαπιστώσει πως παρότι το «ντεσιμπελόμετρο» μπορεί να καταγράφει κάποιον αριθμό πάνω από το –έτσι κι αλλιώς ανεδαφικό και ανεφάρμοστο- νόμιμο όριο, στην πραγματικότητα κανενός είδους υπερβολή δε γίνεται εκ μέρους μας σε ότι αφορά την ένταση της μουσικής. Δυστυχώς, ένα παραθαλάσσιο μαγαζί, τους καλοκαιρινούς μήνες, δε μπορεί να λειτουργεί χωρίς καθόλου μουσική, όμως, κατανοώντας και τις ανάγκες των συμπολιτών και των επισκεπτών του νησιού μας, δεν παίζουμε αυτή τη μουσική «στο κόκκινο», σε επίπεδο υπαίθριας συναυλίας, αλλά σε πολύ λογικά πλαίσια, πρακτικώς για να συνοδεύει ηχητικά τη διασκέδαση των πελατών μας. Θερμώς θα παρακαλούσαμε λοιπόν, για κατανόηση και μια σχετική ανοχή απ’ όλους στο θέμα αυτό. Για εμάς και τους εργαζομένους μας, εάν χαθεί και ο Αύγουστος, τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης, σε εποχές πολύ δύσκολες για όλους.

 

 

Εκ του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου