ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 18 Φεβρουαρίου του 1952 η Ελληνική Βουλή επικυρώνει την είσοδο της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, τον πιο βάρβαρο ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό σχηματισμό του πλανήτη. Για τα 70 χρόνια από τότε μέχρι σήμερα, ο απολογισμός της ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ είναι γνωστός  για το λαό μας: Τρομοκρατία, σύρσιμο της χώρας στις πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της περιοχής, η χούντα της μαύρης 7ετίας, όξυνση του αντιδραστικού ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας –Τουρκίας.

Σήμερα η μαύρη επέτειος των 70 χρόνων συμπίπτει με τη κλιμάκωση των πολεμικών κινδύνων με επίκεντρο την κρίση στην Ουκρανία, κίνδυνοι που απλώνονται σε όλη την περιοχή. Στην «πρώτη γραμμή» αυτών των κινδύνων βρίσκονται ο λαός και η χώρα μας. Γιατί έχει μετατραπεί ολόκληρη σε μια βάση των αμερικανονατοϊκών, σε «προκεχωρημένο φυλάκιο» τους στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με το ρώσικο ιμπεριαλισμό. Αυτή την πολιτική της πρόσδεσης στις αμερικανονατοϊκές επιδιώξεις, ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις Αυτή την πολιτική συνεχίζει και κλιμακώνει και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σήμερα, η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία της χώρας μας πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά με τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα την κούρσα των εξοπλισμών αλλά και συνολικά την πολιτική του «ανήκουμε στη Δύση». Αλλά ταυτόχρονα ο λαός και η νεολαία της χώρας μας   απειλούνται να συρθούν σε ένα ματοκύλισμα με τους λαούς όλης της περιοχής, να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

Σήμερα αυτή η πολιτική που ορίζει ως «συμμάχους» του λαού μας τους αμερικανονατοϊκούς και  ως «εχθρούς» του,  τους λαούς της περιοχής καλλιεργεί και τροφοδοτεί τον εθνικισμό και το σοβινισμό. Ενώ ταυτόχρονα, τα θύματα των δολοφόνων του ΝΑΤΟ, οι πρόσφυγες, σε ολόκληρη την περιοχή, την Ελλάδα και στη Σάμο, χρησιμοποιούνται με τον πιο βάρβαρο τρόπο ως εργαλείο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Πνίγονται, φυλακίζονται και «ορίζονται» ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας χωρίς κανένα πολιτικό, κοινωνικό και εργασιακό δικαίωμα.

Απέναντι σε όλα αυτά, την Παρασκευή 18 Φλεβάρη διοργανώνουμε στις 5.30 το απόγευμα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Καρλοβάσου.  Αντίστοιχες διοργανώσεις, απέναντι στη μαύρη επέτειο και τους κινδύνους που μας απειλούν, γίνονται σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία  του νησιού μας να συμμετέχουν μαζικά για να διαδηλώσουμε:

70 χρόνια ΝΑΤΟ χούντες, πόλεμοι, προσφυγιά, τρομοκρατία

Όχι σε νέο αιματοκύλισμα των λαών

Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις

 

 

Σάμος 13-2-22

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ