ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΧΩΡΕΣ, ΠΝΙΓΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και η απειλή για μία νέα παγκόσμια σύγκρουση, μετά την εισβολή του ρωσικού ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία και την ολοένα και αυξανόμενη ένταση στα πλαίσια της αναβάθμισης αυτών των ανταγωνισμών, είναι η κύρια και μεγάλη εικόνα των όσων συμβαίνουν στον πλανήτη.  ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα, επεμβαίνουν, τρομοκρατούν, βομβαρδίζουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Σφάζουν και καταληστεύουν λαούς, ερημώνουν περιοχές. Μπροστά στα τεράστια αδιέξοδα του αδηφάγου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τις δολοφονικότερες των μεθόδων για την προάσπιση και την επέκταση των συμφερόντων τους.

Σε αυτό το κλίμα κινείται και η κυβέρνηση της Ν.Δ. που, παίρνοντας την σκυτάλη απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, κλιμάκωσε και κλιμακώνει την επίθεση απέναντι στον εχθρό λαό. Με όπλο και εργαλείο τα κάθε λογής αντιδραστικά νομοθετήματα χειροτερεύει μέρα τη μέρα τους όρους ζωής της μεγάλης μάζας των εργαζομένων. Φτωχοποιεί τις λαικές μάζες,  φασιστικοποιεί τον δημόσιο λόγο και την πολιτική ζωή, απαγορεύει, τρομοκρατεί, πονικοποιεί τους αγώνες και τις απεργίες.

Παράλληλα επιτίθεται με τον πιο βάναυσο τρόπο σε πρόσφυγες και  μετανάστες, οι οποίοι μετά τις βόμβες και τον θάνατο που σπέρνει ο ιμπεριαλισμός στις χώρες τους, έρχονται αντιμέτωποι με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις βίαιες επαναπροωθήσεις, τους πνιγμούς στο Αιγαίο, την τρομοκρατία και την βάναυση καταστολή που επιβάλλουν οι συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας και εκτελεί πειθήνια το ελληνικό κράτος.

Τέτοια είναι η περίπτωση των δύο προσφύγων που δικάζονται την Τετάρτη 18/5 στο νησί μας. Αφού κατάφεραν να βγουν ζωντανοί απ’ την φρίκη που έσπειρε ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός στο Αφγανιστάν, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους μία καλύτερη ζωή, βρέθηκαν απροστάτευτοι σε μία βάρκα στα ανοιχτά του Αιγαίου, να παλεύουν για την ζωή τους, ενάντια στις προσπάθειες επαναπροώθησης που έχουν κάνει καθεστώς το λιμενικό και το ελληνικό κράτος. Το 6χρονο αγοράκι του ενός δεν τα κατάφερε. Ξεβράστηκε πνιγμένο στις ακτές του νησιού. Το ελληνικό κράτος, χωρίς καμία ντροπή, δικάζει τον πατέρα του δολοφονημένου προσφυγόπουλου με την άθλια κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και τον δεύτερο για διακίνηση παράνομων μεταναστών, καθώς βρέθηκε να προσπαθεί να κουμαντάρει την βάρκα στα ανοιχτά του Αιγαίου. Συγχρόνως εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται φυλακισμένοι, με καταργημένα όλα τους τα δικαιώματα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ.

Το ίδιο σύστημα που επιτίθεται στον λαό μας, τους εργαζόμενους και την νεολαία, επιτίθεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Χρειάζεται να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, να μην αφήσουμε μόνο του το πιο ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας. Να παλέψουμε για κοινό μέτωπο μεταξύ ντόπιων και προσφύγων/μεταναστών ενάντια στον κοινό εχθρό, ενάντια στην  ενιαία και ολομέτωπη επίθεση του συστήματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους του νησιού, την νεολαία και τους μετανάστες να διαδηλώσουν την Τρίτη 17/5, στις 18:30 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, και την Τετάρτη18/5 το πρωί έξω από τα δικαστήρια εκφράζοντας την οργή, την αγανάκτηση και την εναντίωση στην πολιτική του συστήματος, δείχνοντας την αλληλεγγύη στους διωκόμενους πρόσφυγες, χωρίς καμία αυταπάτη για τον ρόλο της ΕΕ και των δολοφονικών θεσμών της να παλέψουμε

  • ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
  • ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ