Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ξεσηκωμός! Σήμερα Τετάρτη 12 Μάη, η κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που ουσιαστικά καταργεί την 8ωρη εργασία.Φέρνει 10ωρη και 12ωρη δουλειά χωρίς επιπλέον αμοιβή των υπερωριών.Αυξάνει τον αριθμό των υπερωριών ανά έτος τις οποίες μπορεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ξηλώνει την κυριακάτικη αργία και σε άλλους κλάδους, θωρακίζει και εδραιώνει την τηλεργασία, χτυπάει περαιτέρω το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση με νέα εμπόδια, με φακέλωμα των συνδικάτων. Ουσιαστικά εντείνει ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση, απαλλάσσοντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες από κάθε εργατική κατάκτηση όπως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το σταθερό χρόνο εργασίας, το δικαίωμα στην ξεκούραση. Τα ωράρια – λάστιχα παραμένουν, όπως και οι ολοένα μεγαλύτερες απαιτήσεις της εργοδοσίας για τσάμπα εργασία.Έχουμε δει εργοδότες να μη δίνουν ή να απαιτούν πίσω το Δώρο και το επίδομα αδείας, με απειλή την απόλυση, πηγαίνοντας ακόμα και στο ΑΤΜ μαζί με τον εργαζόμενο. Τώρα και με νόμο θα ξεσαλώσουν, θα μας ξεζουμίσουν και άλλο χωρίς έλεος. Ε! δεν θα το επιτρέψουμε!

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, έπειτα από το αποφασιστικό βήμα που έγινε στις 6 Μάη στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία, κόντρα στον υπονομευτικό ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που από καιρό πασχίζει να δώσει στήριγμα στην εκάστοτε κυβέρνηση και στον ΣΕΒ. Δίνουμε με πείσμα τη μάχη ώστε το νομοσχέδιο να μη κατατεθεί και να αποσυρθεί. Να δώσουμε ηχηρή απάντηση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και τον «σούπερμαν» Χατζηδάκη, στο δόγμα «νόμος και τάξη» που προσπαθούν να επιβάλλουν και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Μπορεί ο Χατζηδάκης να λέει ότι οι εργαζόμενοι θα είναι ευχαριστημένοι να μένουν απλήρωτοι, να κερδίζουν ρεπό και άδειες για να”μαζεύουν ελιές”, αλλά εμείς ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας τέτοιος εργαζόμενος.

Ξέρουμε ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση. Αυτή η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να στραφεί στον αγώνα για να γίνει πράξη το δίκιο του εργάτη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου των νησιών μας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους γονείς, σε γενική κινητοποίηση με βασικό στόχο το νομοσχέδιο-έκτρωμα που μας μετατρέπει σε δούλους τον 21ο αιώνα να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα, να μείνει στα χαρτιά! Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων. Προετοιμαζόμαστε για νέα Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία.
Προχωράμε σε νέες κινητοποιήσεις, πλατιά ενημέρωση σε χώρους δουλειάς γειτονιές και πλατείες στα νησιά μας.

 

Στη Σάμο: Πέμπτη 13 Μάη, Πικετοφορίες στις 7:00 μ.μ.Βαθύ στο Εργατικό Κέντρο και Καρλόβασι, στο Εμπορικό Κέντρο Ερμής

Στην Ικαρία: Πανεξόρμηση σε Άγιο Κήρυκο, Εύδηλο και Ράχες, την Πέμπτη 13/5