«Ξανακοκκινίζουμε την Ικαρία», «Στέλνουμε ξανά μήνυμα ελπίδας σε όλη την χώρα με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ», «Πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ακόμα πιο δυνατός ο ίδιος ο λαός». Κάτω από αυτά τα συνθήματα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Εύδηλο Ικαρίας στις 22.6, με κεντρική ομιλήτρια την Λουίζα Ράζου, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Ανοίγοντας την συγκέντρωση ο Ρένος Ρουστάς γραμματέας της Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ ανέφερε ότι: «Την Κυριακή θα δώσουμε απάντηση σε όλους αυτούς που όλα τα χρόνια όχι μόνο δεν στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα μας αλλά τους έχουμε και απέναντι μας, γιατί οι Ικαριώτες αρνούμαστε τον 21ο αιώνα να ζούμε χωρίς γιατρούς, να μην έχουμε ασθενοφόρα, να πεθαίνουμε σε καρότσες φορτηγών, να μην έχουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, να κολυμπάμε σε θάλασσες νεκροταφεία αθώων ανθρώπων, μανάδων και παιδιών ξεριζωμένων από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών…»

Στη συνέχεια ο Λεωνίδας Βαρδαρός, υποψήφιος βουλευτής στο νομό Σάμου, είπε πως «η χαρά που πήρε ο λαός με τα αυξημένα ποσοστά του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Ικαρία, αποτυπώνει την δουλειά που έχει κάνει το Κόμμα μέσα και έξω από τη Βουλή, επικεντρώνοντας σε όλα τα λαϊκά προβλήματα που απασχολούν τους νησιώτες…». «Υπάρχουν οι δυνατότητες την Κυριακή το ΚΚΕ να πάει ακόμα πιο ψηλά στην Ικαρία», ενώ χαιρέτισε τους αγώνες του λαού της Ικαρίας για τη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό όλων των δημόσιων δομών Υγείας του νησιού.

Ο Φανούρης Καρούτσος, υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας με την Λαϊκή Συσπείρωση ξεκίνησε την παρέμβασή του λέγοντας: « Αν για όλη την Ελλάδα το σύνθημα του ΚΚΕ είναικάντε το όπως στην Ικαρία”, το αντίστοιχο σύνθημα για το νησί μας είναι “κάντε όπως στο Καραβόσταμο!“, νοώντας το 51% που πήρε στις τελευταίες εκλογές η συγκεκριμένη περιοχή… Αναφέρθηκε στη σημασία να εκλεγεί κομμουνιστής δήμαρχος στην Ικαρία που θα είναι δίπλα και όχι απέναντι στους αγώνες και διεκδικήσεις του ικαριώτικου λαού.

Η Λουίζα Ράζου είπε μεταξύ άλλων:

«Τούτος ο «Κόκκινος Βράχος» και στις εκλογές του Μάη έκανε πάλι το θαύμα του: Αυτός ο μαρτυρικός τόπος με τον αλύγιστο λαό του και την επαναστατική ιστορία του, ιδιαίτερα στα χρόνια της κατοχής και του εμφύλιου, φανέρωσε για άλλη μια φορά τις βαθιές ρίζες που έχουν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες με το λαό αυτού του μικρού νησιού…».

«Τα χρήματα του Ταμείου ανάκαμψης για την Υγεία έχουν ως προαπαιτούμενο τις Συμπράξεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις … Άρα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, στελεχωμένο και δωρεάν για όλους νοσοκομείο και Κ.Υ να μην περιμένουν οι Ικαριώτες από καμία αστική κυβέρνηση. Ότι αποσπάσουν θα το καταφέρουν με τον αγώνα τους, που πρέπει να είναι διαρκής αποφασιστικός και μαχητικός…»

«Αντιπολίτευση 100% από την σκοπιά των εργατικών λαϊκών συμφερόντων μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ. Κι αυτό το καταλαβαίνουν σήμερα πολύ περισσότεροι από αυτούς που έκαναν το βήμα και ψήφισαν το Κόμμα μας στις 21 Μαΐου. Μόνο με πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να πάρουμε ανάσες να δώσουμε προοπτική στην πάλη του λαού μας και στις διεκδικήσεις του».

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους λαϊκούς ανθρώπους, που προβληματίζονται, που δε συμβιβάζονται, που θέλουν να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον, γι’ αυτούς και τα παιδιά τους, και τους λέμε : Μην εγκλωβίζετε την αγωνία σας για το αύριο ανάμεσα στη Σκύλλα και τη  Χάρυβδη των κομμάτων που κυβέρνησαν ή άλλων μικρότερων»

«Καμία κυβέρνηση δεν είναι πανίσχυρη, όταν υπάρχει δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα και δυνατό ΚΚΕ! Το στοίχημα είναι να πάει πιο ψηλά το ΚΚΕ και στην Ικαρία, αλλά και στο νομό Σάμου, που το ΚΚΕ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό του. Να πάει πιο ψηλά για να έχει μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη για να υπηρετείτε ο αγώνας της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας…»

«Είμαστε περήφανοι γιατί το Κόμμα μας ήταν και είναι όλα αυτά τα χρόνια στη σωστή πλευρά: Με αυτούς που αγωνίζονταν για τα καθημερινά και τους κρατούσε το χέρι να περπατήσουν το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Είμαστε περήφανοι που τα μέλη και τα στελέχη μας δεν λογάριασαν κόπο, δεν λογάριασαν απειλές της εργοδοσίας, και πρωτοστάτησαν με όλες τους τις δυνάμεις να οργανωθεί κάθε μικρός και μεγάλος αγώνας. Είμαστε περήφανοι που αξιοποιήσαμε την κοινοβουλευτική μας δύναμη για να αποκαλύπτουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, να ενημερώνουμε το λαό για το πραγματικό περιεχόμενο των νόμων που ψηφίζονταν και που σε ένα πολύ μεγάλο τους μέρος είχαν την θετική ψήφο και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ….»

«Είμαστε περήφανοι που φέραμε στη Βουλή με πάνω από 30 ερωτήσεις, αναφορές αυτή την περίοδο, για τα προβλήματα των νησιών της Ικαρίας και των Φούρνων. Είμαστε περήφανοι  που οι βουλευτές μας ήταν μπροστά να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς των σπιτιών φτωχών ανθρώπων, που τους ξεσπιτώνουν τα αρπακτικά των τραπεζών με τους νόμους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που επί κυβέρνησης του έγινε ιδιώνυμο αδίκημα η παρεμπόδιση των πλειστηριασμών…»

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να παλεύουμε απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο τα μονοπώλια και την εξουσία τους, για να δυναμώσει μέσα στο λαό η ιδέα ότι μπορεί με την δική   του συμμαχία να διαμορφώσει μία πλειοψηφία για ριζικές αλλαγές και ανατροπές…»

Και ακόμα γιατί όπως απάντησαν και οι Ικαριώτες, είμαστε «ΟΥΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΦΕΝΤΗ…», μια γροθιά και θα τα καταφέρουμε!

Στις λίγες μέρες που έμειναν οργώνουμε ξανά το νησί με το κατακόκκινο ψηφοδέλτιο μας.

Κινητοποιούμε συγγενείς, φίλους και γνωστούς με κάθε τρόπο και μέσο, να ξεπεράσουν δυσκολίες και να φτάσουν στο κόκκινο νησί να στηρίξουν το Κόμμα, μπορούμε κι άλλο να αυξήσουμε τις ψήφους και τα ποσοστά μας.

Αλλά και μετά τις εκλογές η μόνη επιλογή που μπορεί να τρομάξει το σύστημα, να δώσει ελπίδα, αισιοδοξία αλλά και διέξοδο για το μέλλον του λαού μας είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού.