Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλλει την παρέμβαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης στη λειτουργία και τις συλλογικές διαδικασίες των ΕΛΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κάλεσε σε απολογία το συνάδελφο Βασίλη Μορέλα «για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε’ ΕΛΜΕ στις 4/5/2022», της οποίας τότε ήταν μέλος.

Πρόκειται για πρωτοφανή και απαράδεκτη εμπλοκή της διοίκησης στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, για την οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διενεργεί έρευνα και να εκφράζει γνώμη ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πόσο μάλλον να ζητάει εξηγήσεις για τη στάση και τη δράση
των συνδικαλιστών στα συλλογικά τους όργανα!

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης καλεί σε έγγραφές εξηγήσεις τρία μέλη του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ σχετικά με γεγονότα που αφορούν την ίδια ΓΣ, ενώ εκκρεμούν δίκες και δικαστικές αποφάσεις. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για ανάμειξη των διοικητικών αρχών σε θέματα που αφορούν το συνδικαλιστικό κίνημα και μπορεί να αξιοποιηθούν σε δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ και εκλεγμένων εκπροσώπων της.

  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι ενέργειες των ΔΔΕ Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης προς τους συναδέλφους συνδικαλιστές και οι παρεμβάσεις στη δράση του σωματείου.
  • Να μη διενεργηθεί καμμιά έρευνα, διοικητική εξέταση, πρόσκληση για εξηγήσεις.
  • Να μπει τώρα στο αρχείο οποιαδήποτε δικαστική παραγγελία.
  • Να μη διανοηθούν να προχωρήσουν σε κυρώσεις ή διώξεις συναδέλφων. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους!

Απαιτούμε τώρα να σταματήσουν οι παρεμβάσεις της Διοίκησης στη συνδικαλιστική δράση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!

 

 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Χρήστος Πανούσος Φώτης Μαντζώρος