Μετά την κυβερνητική απόφαση για τον έλεγχο των απαραίτητων εγγράφων, πλέον, από το Λιμενικό Σώμα κατά την επιβίβαση στα πλοία, ο κ. Νίκος Κατρακάζος, επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ.Σ. Ανατολικής Σάμου και τουριστικός πράκτορας, φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Νέγρη στους 99,8 fm.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρακάζος επιβεβαίωσε την παρουσία ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος στην είσοδο των καραβιών για την διεξαγωγή του αναγκαίου ελέγχου στους επιβάτες που ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά. «Στην είσοδο του καραβιού θα βρίσκεται το Λιμενικό και θα ελέγχει τα χαρτιά των επιβατών».

Επίσης, υπενθύμισε την διενέργεια μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών, τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) 48 ωρών, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού covid-19 για τους ενήλικες και αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) για τα παιδιά ώστε να τους επιτραπεί η συνέχιση του ταξιδιού τους.

«Υπάρχει σύσταση, δηλαδή, προτροπή για self tests σε όσους γυρνάνε στην Ηπειρωτική Ελλάδα» ανέφερε για την επιστροφή των ταξιδιωτών στις μεγάλες πόλεις.

Ακόμα, ο. Κατρακάζος  επισήμανε τη δυσκολία των επιβατών στην περίπτωση αλλαγής περιφερειακής ενότητας. «Όταν αλλάζεις περιφέρεια αλλάζουν τα πράγματα. Χρειάζεται rapid test».