Τα πρόσφατα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για τον διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής των ταξιδιών εμβολιασμένων και μη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως, στον κλάδο του τουρισμού. Ο κ. Νίκος Κατρακάζος, επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ.Σ. Ανατολικής Σάμου και τουριστικός πράκτορας, δημοσιοποίησε τις σχετικές ανησυχίες του από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» στους 99,8 fm με τη Βιολέτα Τριπόδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρακάζος εξέφρασε τους φόβους του για πιθανές ακυρώσεις διακοπών εξαιτίας των νέων δεδομένων. «Τα μέτρα επιβλήθηκαν ξαφνικά. Θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα νησιά. Να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν πολλές ακυρώσεις. Υπάρχουν πολλά θέματα». Επίσης, αναφέρθηκε στην μη ύπαρξη μικροβιολογικών εργαστηρίων στα μικρότερα νησιά όπως οι Λειψοί με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά την επιστροφή τους.

«Θα υπάρχουν αντιδράσεις και επιπτώσεις. Από την μία, προστατεύεις τα νησιά μας και, από την άλλη, δημιουργείς πλήγματα στην οικονομία τους» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρακάζος.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα γλιτώσουμε ότι μπορούμε από τον τουρισμό αν η κορύφωση είναι τον Αύγουστο όπως λέγεται».

Αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Κατρακάζος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως τίποτα επίσημα. Δεν θα είχε καμία ουσία να γίνει η συνάντηση με τη Σμύρνη. Υπάρχει μια προσδοκία να ανοίξει η γραμμή. Προσωπικά, τη βλέπω να απομακρύνεται».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Σάμος δεν αποτελεί, μέχρι στιγμής, προορισμό για κρουαζιερόπλοια. «Δεν υπάρχουν στον ορίζοντα κρουαζιερόπλοια»