ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ανάδειξη προβλημάτων και δυσλειτουργιών στην εκπαιδευτική διαδικασία στη Σάμο και την Ικαρία, όπως καταγγέλλονται από Συλλόγους Γονέων ή ομάδες γονέων, προέβη δια των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Α. Μιχαηλίδης κατέθεσε Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Εσωτερικών ενδεικτικές επιστολές γονέων σχολείων της Σάμου με τις οποίες διαμαρτύρονται για προβλήματα στην εκτέλεση δρομολογίων  – καθυστερήσεις και ματαιώσεις, αδυναμία πρόσβασης σε σχολεία ή οικισμούς, αδυναμία κατάλληλης εξυπηρέτησης ειδικών περιπτώσεων μαθητών – στο πλαίσιο της μεταφοράς μαθητών  με λεωφορεία ή ταξί, έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Οι επιστολές αυτές, ενδεικτικές σειράς διαμαρτυριών που έχουν εκδηλωθεί τους προηγούμενους μήνες στη Σάμο, θέτουν ζητήματα αφενός ασφάλειας και κατάλληλων ελέγχων των αναδόχων εκτέλεσης του έργου της μεταφοράς των μαθητών και αφετέρου ικανοποίησης της ανάγκης για δωρεάν μετακίνηση των μαθητών υπό κατάλληλες, κατά περίπτωση, συνθήκες.

Εν συνεχεία, ο Α. Μιχαηλίδης κατέθεσε άλλη Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας δημοσίευμα τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας στο οποίο αναπαράγεται πρόσφατη επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Ευδήλου Ικαρίας, με την οποία διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι, παρά τα αιτήματα της Διεύθυνσης του σχολείου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, δεν έχει ακόμα στελεχωθεί το τμήμα ένταξης του σχολείου με εκπαιδευτικό προσωπικό και ως εκ τούτου παραμένει ανενεργό τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Με τις επιστολές αυτές αναδεικνύεται η πλημμελής μέριμνα της κυβέρνησης για τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης στη Σάμο και την Ικαρία, αλλά και ευρύτερα στις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές.

Ανδρέας Μιχαηλίδης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, αναπλ. τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής