Σύμφωνα με το έκτακτό δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, από την Δευτέρα (01-02-2021) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τρίτης (02-02-2021) θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν καταπτώσεις στον Άγιο Δημήτριο Κοντακαίϊκων και επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου Δυτικής Σάμου. Στο σημείο βρίσκονται ο Δήμαρχος Α. Λυμπέρης, ο Αντιδήμαρχος Π. Λυμπέρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρλοβάσου Μ. Νικολού και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Σάμου Ν. Βασιλείου που συντονίζουν τις ενέργειες.

Μετά από συνεδρίαση του ΣΤΟ Δυτικής Σάμου αποφασίστηκε το κλείσιμο του δρόμου και η παροχέτευση της κυκλοφορίας από τον παλιό δρόμο, λόγο της αυξημένης επικινδυνότητας που υπάρχει αυτή την στιγμή.

Επίσης υπάρχουν καταπτώσεις στον Περιφερειακό Δρόμο της Πόλης της Σάμου, σπεύδουν άμεσα μηχανήματα του Δήμου Ανατολικής Σάμου για να λύσουν το πρόβλημα. Στο σημείο βρίσκονται ο Αντιδήμαρχος Μ. Μητσός και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος Σ. Σειρλής που συντονίζουν τις ενέργειες.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους καθώς υπάρχει η πιθανότητα νέων κατολισθήσεων λόγο των έντονων βροχοπτώσεων. να μην παραβιάζουν τις αποκλεισμένες περιοχές, να μην προσεγγίζουν κτίρια τα οποία έχουν σημανθεί η παρουσιάζουν εμφανείς βλάβες, να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά την μετακίνηση τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής

Προστασίας Π.Ε. Σάμου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΤΟΥΡΗΣ