ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

«Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΜΠΟΪ  ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ  ΓΙ΄ ΑΥΤΕΣ».

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ανατολικής Σάμου για το 2021, καταγγέλλοντας ότι  πρόκειται για συρραφή κάποιων μικροέργων και πιστώσεις προμηθειών υλικών που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που υπάρχουν στη περιοχή , ιδιαίτερα φέτος με ορθάνοιχτες τις πληγές του σεισμού.

Στην τοποθέτηση της παράταξης υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων:

«Πρώτα απ’ όλα απουσιάζουν – κατά παράδοση πλέον-  οι προτάσεις των Κοινοτήτων για αναγκαίες παρεμβάσεις. Προβλήματα των χωριών και των γειτονιών της πόλης αγνοούνται  συστηματικά.

Προβλήματα ύδρευσης,  αποχέτευσης, καθαριότητας, έργα υποδομής σημαντικά που έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι “είδη εν ανεπαρκεία” και εντελώς αποσπασματικά και άναρχα. Χωρίς προτεραιότητες,  χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό.

Προβλήματα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, βρίσκονται ακόμη μια χρονιά εκτός της οπτικής του Τεχνικού Προγράμματος.

Αγροτική οδοποιία, δημοτική οδοποιία, με σοβαρά προβλήματα,  παιδικές χαρές  που δεν υπάρχουν ή υπάρχουν ενδεικτικά ως δείγμα, δεν συμπεριλαμβάνονται.

Τι  συζήτηση να κάνουμε; Να πούμε βγάλτε 10000 από κεί και βάλτε της σε κάποιο άλλο; Αστεία πράγματα.

Είναι αυτό τεχνικό πρόγραμμα για έναν δήμο σεισμόπληκτο; Για έναν δήμο που έχει στην αχρηστία τρία  μεγάλα σχολεία, που έχει ανάγκη από στατικές παρεμβάσεις και επισκευές σε όλα τα άλλα; Που πρέπει να αναζητήσει οικόπεδα και μελέτες για νέα σχολικά κτίρια;»

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων που αποδέχονται αυτή την κατάσταση και υπογράμμισε:

«Και σεις τι κάνετε γι’ αυτό;  Τίποτα. Για σας  οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι επιλογές της Ε.Ε είναι θέσφατο. Καμιά διαμαρτυρία, καμιά διεκδίκηση. Και όχι μόνο αυτό. Κάθε τόσο τραβάτε και έναν λιβανωτό για την κυβέρνηση και τα στελέχη της, που μας επισκέπτονται. Από ενδιαφέρον και καταγραφές προβλημάτων χορτάσαμε  , αλλά από «μπαγιόκο» τίποτα».

«Η αρνητική μας ψήφος– κατέληξε στην τοποθέτησή της η Λαϊκή Συσπείρωση –  έχει διπλό νόημα. Αφενός καταδικάζει αυτή την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται και μέσω των δήμων με τις ευλογίες όλων των παρατάξεων που υπηρετούν το καπιταλιστικό δόγμα ,  αφετέρου  σηματοδοτεί  το μπόϊ στο οποίο πρέπει να σηκωθούν οι λαϊκές απαιτήσεις και οι αγώνες του λαϊκού κινήματος.