Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί της παραμεθορίου κατέγραψαν μέλη του Δ.Σ   της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος  Χίου – Σάμου. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια επίσκεψης τους  στο Λ/Σ Καρλοβασίου, τη Λιμενική Αρχή Σάμου και το Α’ Λ/Τ Πυθαγορείου ενημερώθηκαν  από το προσωπικό για τα προβλήματα που τους απασχολούν και αντιμετωπίζουν.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Την έντονη δυσαρέσκεια που  εξέφρασαν όλα τα στελέχη με  την έλλειψη μη συμβεβλημένου φαρμακείου  και την μη αποδοχή συνταγών από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Σάμου, μη λαμβάνοντας υπόψιν τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε και την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι προσπαθώντας να καλύψουμε τα εμβόλια των παιδιών μας,τα φάρμακα μας κτλ.

Ακόμη κατέγραψαν την ανησυχία των  συναδέλφων τους  για την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει και τις επιβεβλημένες αποσπάσεις στελεχών καταλλήλων προσόντων, ιδιαίτερα με την ανησυχητική αύξηση που υπάρχει τελευταία των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την παραμονή τους σε αυτά και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου όπου καλούνται να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες των εκάστοτε Υπηρεσιών.

Έγινε ενημέρωση  για την επιτυχία της Ομοσπονδίας  κατόπιν παρέμβασης 4 τοπικών ενώσεων: Ε.Π.Λ.Σ. ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ-ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, Ε.Π.Λ.Σ. ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ, Ε.Π.Λ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, Ε.Π.Λ.Σ. ΘΡΑΚΗΣ για την καταβολή του επιδόματος του παραμεθορίου , σύμφωνα με το οποίο χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό ευρώ στα στελέχη που υπηρετούν στους Νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου και Έβρου (Σαμοθράκη).

Ενημερώθηκαν  για το «ξεπάγωμα» του λογαριασμού αλληλοβοήθειας (Λ.Α.Π.), που υποστηρίζεται από την προαιρετική καταβολή των στελεχών με την καταβολή της εισφοράς των τριών ευρώ ανά μήνα, τους σκοπούς που εξυπηρετεί που είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με δυσβάστακτες οικονομικές επιπτώσεις σε περιπτώσεις που δεν καλύπτονται επαρκώς από το Δημόσιο ή άλλο ασφαλιστικό φορέα σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις.

Τέλος πολλά παράπονα ακούστηκαν από  λιμενικούς  που υπηρετούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και  ο τόπος συμφερόντων τους είναι η Βόρεια Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι είναι  πολύ μεγάλη η παραμονή τους σε αυτά που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνάει και τα 10 χρόνια.

Η Ένωση μας δεσμεύεται να είναι στο πλευρό όλων των συναδέλφων προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο για εκείνους  και τις οικογένειες τους, μεταφέροντας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον καθ ύλην αρμόδιο. Υπολογίζουμε στην καλή συνεργασία και την διαρκή επικοινωνία με όλα τα μέλη μας,  όπου κρίνεται απαραίτητη η παρουσία τους για τη στήριξη του καθενός όπου και αν υπηρετεί για τη συνέχιση και την πραγματοποίηση του έργου μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης  Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Σάμου- Χίου.