Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας (Σ.Υ.ΠΕ.ΣΙ) καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας και ειδικότερα τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ) για τον τρόπο αντιμετώπισης του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Παρόλα τα έγγραφα, τα αιτήματα και τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες του Δ.Σ του Σ.Υ.ΠΕ.Σ.Ι, από την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 μέχρι και σήμερα, με κύριο αίτημα τον άμεσο έλεγχο με μοριακά τέστ αρχικά των κάτ’ οίκον περιορισμένων και στη συνέχεια όλων των εργαζομένων του Διοικητηρίου της Π.Ε Σάμου, η αρμόδια υπηρεσία του Ε.Ο.Δ.Υ επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία καθώς δε μπαίνει στον κόπο να απαντήσει στα αιτήματα μας.

Θεωρούμε απαράδεκτο αυτές τις ώρες να μην λαμβάνονται αυτονόητα μέτρα, να κωφεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, να παρατηρούνται ολιγωρίες στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης, της μείωσης πιθανής διασποράς και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό COVID-19 και να ενισχύεται η αγωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες στην Περιφέρεια της Σάμου.

Θεωρούμε προκλητικό το γεγονός σε εποχές που εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται με περίσσια ευκολία για τη λεγόμενη ‘’ανάπτυξη’’ σε επιχειρηματικούς ομίλους να θεωρούνται μη αναγκαίες οι δαπάνες που προασπίζουν την υγεία του Ελληνικού λαού.

Καταδικάζουμε την ψευδεπίγραφη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση που για ακόμα μια φορά μεταθέτει το πρόβλημα στην ατομική ευθύνη και στις τσέπες των πολιτών.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία ολιγωρία, καμία παράλειψη, καμία έκπτωση εις βάρος της υγείας των εργαζομένων στην ΠΕ Σάμου για αυτό και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την άμεση διενέργεια μοριακών τέστ ανίχνευσης του Κορωνοϊού με κάθε πρόσφορο μέσο και με συνθήκες πλήρους ασφάλειας σε όλους τους εργαζόμενους στο Διοικητήριο της Π.Ε Σάμου.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση της Δημόσιας υγείας των πολιτών όλης της Σάμου.

Σε κάθε περίπτωση τους θέτουμε προ των ευθυνών τους για οτιδήποτε προκύψει στο μέλλον.

 

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Αντιπρόεδρος

Απόστολος Βαλαμώντης                                      Βλάσης Παράσχος