ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

 

Μία αρνητική εξέλιξη, αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, που είχαμε επανειλημμένα επισημάνει έγινε πλέον γεγονός. Τόσο το ΕΚ Σάμου, όσο και οι σύλλογοι εργαζομένων στο Νοσοκομείο με ανακοινώσεις, έγγραφα, παραστάσεις στις αρμόδιες δομές υγείας και στον Διοικητή του Νοσοκομείου προβλέπαμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου οδηγεί στο κλείσιμο της Παιδιατρικής και όχι μόνο καθώς μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι κλινικές από την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων.

Ζητήσαμε επανειλημμένα την αλλαγή του οργανογράμματος του Νοσοκομείου, που έγινε με τις συνθήκες που επικρατούσαν πολλές δεκαετίες πριν και που φυσικό επόμενο ήταν να μην περιλαμβάνει σήμερα απολύτως απαραίτητες ειδικότητες γιατρών όπως για παράδειγμα γαστρεντερολόγου, ενδοκρινολόγου κλπ

Την κυβέρνηση, όμως, δεν την νοιάζει να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά πως θα περικόψει δαπάνες από την υγεία. Δεν την νοιάζει να εκσυγχρονίσει το Νοσοκομείο Σάμου αφού υπάρχουν ιδιώτες γιατροί και ιατρικά κέντρα, είτε στη Σάμο είτε στην Αθήνα και αλλού που με το «αζημίωτο θα μας καλύψουν». Και άμα δεν έχεις χρήματα να πεθαίνεις στη ψάθα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Υγείας  για τις εγκληματικές τους ευθύνες,  που οδήγησαν στο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου, ενώ απειλείται με κλείσιμο και η Μαιευτική Κλινική. Εδώ και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Απαιτούμε στελέχωση των κλινικών με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό σήμερα. Σε περίπτωση τραγικών συνεπειών τους καθιστούμε υπεύθυνους.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κήρυξη πεντάωρης στάσης εργασίας 10πμ-3μμ τη Τρίτη 9 Απρίλη από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

 

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, το Σαμιακό λαό να συμμετέχουν μαζικά  στη συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου και στην πορεία προς την Πλατεία Πυθαγόρα.